Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Jászolkiállítás az Aszódi Hitéleti Központban
2012. december 17.
vissza »

Kiss Balázst 2018. június 16-án szentelte állandó diakónussá Beer Miklós, a váci egyházmegye akkori püspöke – a váci székesegyházban. Harmonikus, boldog házasságban nevelik feleségével, Edittel három lánygyermeküket , Zsófit (21), Nórit (19) és Annát (14). Civil szakmája úttervező mérnök, erdészként végzett Sopronban, jelenleg Gyálon szolgálati diakónusként dolgozik, illetve tanít hittant, valamint az Egyházmegyei Karitász lelkivezetőjeként is tevékenykedik. Aktív tagja a gyáli katolikus közösségnek, és fontosnak tartja az egyház és a katolikus közösségeink megújulását. Habodász István interjúját olvashatják.
„Le kell győznünk a beletörődést és az élet nagy kérdései iránti érdektelenséget, és újra fel kell fedeznünk az első keresztény nemzedék, az apostolok örömét és frissességét” – fogalmazott Erdő Péter bíboros, prímás a római Szent Péter-bazilika Cathedra Petri oltáránál megtartott szentmisén április 25-én, a nemzeti zarándoklat záróeseményén.

A Váci Egyházmegyéből közel 130 zarándok vett részt a programon, hitoktatók és papok, munkatársak. A Magyar Kurír tudósítását osztjuk meg.
A Romániai Kolping Szövetség április 18–21-én rendezte meg Temesváron az Európai Kolping kontinentális konferenciáját, ahol tizenhat európai ország Kolping-szövetségeinek képviselői találkoztak, keretet biztosítva a tapasztalatok és a jó gyakorlatok egymással való megosztásának. Magyarországot többek között a Váci Kolping család titkára képviselte, az ő beszámolóját adjuk közre az eseményről.
A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa 2023. évi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23–25. között – nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. Az esemény csúcspontjaként április 25-én délelőtt a Szentatya fogadta a magyar zarándokokat a vatikáni VI. Pál teremben. Beszédében arra buzdított, hogy az imádságban megtalált erő révén kövessük népünk szentjeinek példáját.

A Váci Egyházmegyéből közel 130 zarándok vesz részt a programon, hitoktatók és papok, munkatársak. A Magyar Kurír- és a vatikáni munkatársak tudósítását osztjuk meg.
A Magyar Katolikus Egyház Ferenc pápa tavalyi magyarországi apostoli látogatásának első évfordulóján – 2024. április 23. és 25. között – nemzeti zarándoklatot hirdetett Rómába. Az esemény második napján, április 24-én a Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában bemutatott szentmise főcelebránsa és szónoka Udvardy György veszprémi érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökhelyettese volt.

A Váci Egyházmegyéből közel 130 zarándok vesz részt a programon, hitoktatók és papok, munkatársak. A Magyar Kurír tudósítását osztjuk meg.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 26. péntek

Ervin

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ne nyugtalankodjék a szívetek! Higgyetek az Istenben, és bennem is higgyetek! Atyám házában sok hely van. Ha nem így lenne, mondtam volna-e: „Elmegyek, és helyet...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.