Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

SIMON ANDRÁS KERESZTÚT-GRAFIKÁI A SZOLNOKI HETÉNYI KÓRHÁZBAN
2017. március 25.
Kedves, ízléses, örömteli meghívót hozott a „böjti szél”! A Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőin­tézet és a Váci Egyházme­gye Lelkigondozói Szolgálat helyi munkatársainak közös meghívója volt. A meghívó vezérgondolata szinte mindent elárult: „Egy picit gazdagabbak lettünk! Gyere, ünnepelj, és imádkozz velünk!”

Mivel lett gazdagabb a kórházi kápolna? A kórház vezetőségének anyagi támogatásával vált lehetővé, hogy Simon András grafikusművész 15 képből álló, a Keresztút stációit ábrázoló grafikái, a Kápolna falát díszítik. Ennek megáldására, és azt követő hálaadó szentmisére került sor március 8-án 14 óra 30 perctől a kórházi Kápolnában.

Érkeztek az érdeklődők, a meghívottak, hogy meghallgassák Kissné Marcsi lelkigondozót, aki hálás szívvel mondott köszönetet dr. Bene Ildikó országgyűlési képviselőnek, dr. Tölgyes Anna főigazgató főorvos asszonynak, Maroska Anikó ápolási igazgatónak, minden megjelent főorvosnak, ápolónőnek és a betegeknek. Külön szeretettel köszöntötte Simon Andrást, az alkotót, aki megtisztelte az ünnepséget részvételével és  mesélt életé­ről, munkásságáról, és arról, hogyan született meg a lelkében, a fejében a Biblia tanítása alapján a keresztút egy-egy állomása, és ebből hogyan születtek meg keze alatt az itt látható képek.

Ezután Máthé György, esperes-plébános atya megáldotta a stációkat, és megköszönte minden segítő, közreműködő munkáját. Így nagyböjt napjaiban, az imádkozni vágyó, a keresztút állomásainál megálló, elmélkedő emberek is részesei lehetnek Krisztus életének követésében.

Hálaadó szentmise következett. Fontosnak tartjuk, ha kérünk valamit az Úrtól, akkor adjunk hálát is Neki. Homíliá­jában Gyuri atya megemlékezett a gyógyító közösségről, az orvosok hivatástudatáról, és példabeszédeket hozott a szeretetteljes munkavégzésről, hiszen az emberek gyógyulni jönnek bizalommal, és segítséget kérnek fájdalmaik csökkentéséhez.

Az emberiségnek arra volt szüksége, hogy a megszületett Istengyermek vállalja, a bűn kivételével, a mi életünket. Tanítását és életét adja a megváltásunkért. Feltámadásával pedig tudtunkra adja, hogy nekünk is örök életünk lehet, csak kövessük őt a szeretetben, s ha kell a szenvedésben.

Azt gondolom, hogy picivel ismét gazdagabbak lettünk!

Az ünneplés, a szeretetteljes együttlét, a közösség közös imádsága, a megjelentek közötti beszélgetések a kis agapén, közelebb hozta az embere­ket. Legyen az vezető, beteg, vagy csak egy önkéntes segítő.

Jó volt együtt lenni Uram, a hajlékodban!

Ezek után, minden szerdai napon a szentmise előtt, közösen fogjuk járni a keresztutat. Hívunk, várunk mindenkit szeretettel és imádságos lélekkel!

Papp Károly
önkéntes beteglátogató

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 20. szerda

Friderika

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jézus így szólt a néphez: „Kihez hasonlítsam e nemzedék fiait? Kihez is hasonlítanak? Olyanok, mint az utcán tanyázó gyermekek, akik így kiáltoznak egymáshoz: „Furulyáztunk, de nem táncoltatok....

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2017.09.21. 18:00
  KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ A CREDO HÁZBAN
 • 2017.09.21. 17:30
  PÉCSI RITA ELŐADÁSA „A STÍLUS MAGA AZ EMBER” - A TANULÁS, A MEGISMERÉS EGYÉNI ÚTJAI
 • 2017.09.23. 11:00
  LÁSZLÓ ATYÁK MISÉJE SÁGÚJFALUBAN
 • 2017.09.23. 19:00
  ÚJ FILHARMÓNIA BÉRLET VÁCON
 • 2017.09.24. 19:00
  A NYITOTT TEMPLOMOK HETE KERETÉBEN BEMUTATJÁK A FEHÉREK TEMPLOMA ÚJ ORGONÁJÁT.
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.