Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

INTS, KÉRJ, BUZDÍTS NAGY TÜRELEMMEL ÉS HOZZÁÉRTÉSSEL!
2017. június 14.
A VÁCI EGYHÁZMEGYE OKTATÁSI INTÉZMÉNYEINEK HÁLAADÓ SZENTMISÉJE

A Váci Székesegyházban 2017. június 10-én, szombaton délelőtt közösen adtak hálát - az összetartozás jegyében – szentmise keretében, az elmúlt tanévért az egyházmegye fenntartásában működő köznevelési, illetve oktatási intézmények munkatársai.

 

A szentmiseáldozatot Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be, többek között Dr. Csáki Tibor – az Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatóságának főigazgatója - koncelebrálásával.

A liturgia alatt a Váci Székesegyházi Kórusiskola tanulói teljesítettek szolgálatot. Istenhez emelték a jelenlévők szívét, amikor művészi énekükkel és csillogó tekintetükkel Isten jóságát sugározták.

A főpásztor örömét és köszönetét fejezte ki azért, hogy az egyházmegye különböző részeiről ilyen sokan eljöttek. Szentbeszédében elmondta, hogy akiknek a pedagógiai hivatást a jó Isten megadta, mindazok lelkében ott kell, hogy legyen az a felismerés: nem a saját okosságát adja tovább a „tanító”, hanem azt, amit ő is kapott, amit az Úr adott. Kiemelte az „egészséges tanítás” lényegét Szent Pált idézve: „Ints, kérj, buzdíts nagy türelemmel és hozzáértéssel”. Püspök atya arra bíztatta a nevelőket, hogy legyen bennük lelkesedés, nézzenek a gyermekek csillogó szemébe.  Kalkuttai Teréz anyát idézve - „ha sok a dolgod többet imádkozzál” – elmondta megkaptuk a Szentlelket, aki képessé tesz bennünket arra, hogy erősek, kitartóak és türelmesek legyünk munkánk során. Homíliája végén arra hívott mindenkit, hogy közösen imádkozzanak a dunakeszi új iskoláért.

Az ünnepélyes szentmisét a Te Deum, a Pápai-, a Magyar Himnusz és a kórusiskolások által énekelt Varga László Millenniumi himnusza zárta.

Ezt követően került sor a díjátadásra, amellyel a pedagógusok - szakmailag kiemelkedő, áldozatkész, emberséges, példaértékű - munkáját ismerték el.

„Te Deum” díjban részesültek: Krauszman Péter tanító, alsós igazgatóhelyettes, Pásztor Zsuzsanna tanító, Dr. Herdovicsné Kohári Mária tanító, Bede Tímea dajka, Kovács Józsefné tanító Csókáné Kovács Eszter óvodapedagógus, Szilágyi Judit tanító, Hatvani Edit tanító, Molnár Jánosné dajka, Földi Lászlóné tanító, Hugyeczné  Giebiszer Beáta tanító, Sipőczné Marika tanár, igazgató.

„Életmű” díjban részesültek: Ondok Tamásné tanító, igazgatóhelyettes, Baradicsné Dobi Julianna óvodapedagógus, óvodavezető helyettes, Kornyikné Erzsike gazdasági vezető.

„Szent Gellért” díj ezüst fokozatában részesültek: Mód Vilmosné, Páldi Róbert Ervin, Somogyiné Tálas Anikó.

A díjakat Beer Miklós adta át a díjazottaknak. Majd Csáki Tibor köszönő szavai hangoztak el, aki az EKIF dolgozóinak és mindenkinek megköszönte a lelkiismeretes, együttműködő segítő munkát.

Az ünnepség a püspöki palota kertjében agapéval fejeződött be.

Bölönyi Gabriella

Váci Egyházmegye

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. augusztus 18. péntek

Ilona

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal a farizeusok próbára akarták tenni Jézust. Megkérdezték tőle: „Szabad-e a férfinak bármilyen okból elbocsátania a feleségét?” Jézus ezt felelte: „Nem olvastátok-e, hogy a Teremtő kezdetben férfinak...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVNEXONWEB BELÉPÉSALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre