Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORIS
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

AZ ÚJ-HATVANI ISKOLÁSOK A TISZA-TAVON
2017. június 22.
Az idén is megkezdődött a szünidő, a pihenés, a kikapcsolódás, nyaralás, táborozás ideje, melyre a diákoknak, mintegy két és fél hónap áll rendelkezésükre. Az Új-Hatvani Római Katolikus Általános Iskola (továbbiakba: URKÁI) diákjai élnek is a lehetőséggel és vízi táborozáson vettek részt a Tisza-tavon - Poroszlónál.

 

A II.URKÁI táborba mintegy félszázan jöttek el: diákok, tanárok és a kísérő szülők. Cserkúti Szabolcs és Tarsoly Imre testnevelő tanárok irányításával mindannyian megismerkedhetnek a vízi közlekedés rejtelmeivel. A mozgás és a sportolás mellett, bepillantást nyerhetnek a gyerekek a Tisza-tó természetvédelmébe, állat- és növényvilágába. A bátrabbak a hajókázás mellett, még a hűs vízben is megmártóztak. A csapatépítés során az ellátásról és a főzésről, Papp Károly és Juhász Gábor gondoskodtak, de Tarsoly Imre tanár úr is sokszor besegített a bőséges reggeli, ebéd és vacsora készítésébe. Az élményekben és evezésékben gazdag nap végén senkit sem kellett elringatni az esti imát követően.

A csapatépítés alapjainak elsajátítása után a következő évek nyári szüneteiben, egyre nagyobb túrákon vehetnek majd rész azok a gyermekek, akik ide eljöttek.

 

H. Szabó Sándor

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. július 25. kedd

Jakab és Kristóf

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus Jeruzsálembe indult. Útközben odalépett hozzá a Zebedeus fiúknak (Jakab és János apostoloknak) anyja, fiaival együtt, és leborult előtte, hogy kérjen valamit. Jézus megkérdezte tőle: „Mit kívánsz?” Ő azt...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
EGYHÁZMEGYEI TVNEXONWEB BELÉPÉSALTHANN HÁZHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk
Webfejlesztés: DunaWeb Kft.
Váltás mobil nézetre