Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

HARMINCÉVES A TÁPIÓ
2017. július 21.
30 éve szolgálja a fiatalokat a Tápió menti Nagyboldogasszony Közösség.

Egyházmegyénkben hét ifjúsági régió működik, ezek közül az első a Tápió, amely mintát adott ahhoz, hogy fiatalok egymás után hozzák létre a többi régiós ifjúsági közösséget.

2017. július 20-án, Beer Miklós püspök atya látogatott a táborba, és arról beszélt, hogy számára mit jelent a magyarság.

 

A Tápió így vall magáról: A Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség - a "Tápió", ahogy mi mondjuk - egy 1987-ben megszületett katolikus közösség. 1987-ben fiatalok felújították a tápiószentmártoni Blaskovich-kápolnát. A kápolna felszentelésének alkalmából a térség fiataljait meghívták egy táborozásra, amely olyan jól sikerült, hogy havi ifjúsági találkozók követték, s létrejött a Tápiómenti Nagyboldogasszony Közösség, amelynek hamarosan Szegedi László atya lett a lelki vezetője.

Később, tápiós mintára egyházmegye szerte megszülettek az újabb ifjúsági régiók. A „Tápióban” évente négy évközi ifjúsági találkozót tartunk a Tápió menti településeken körbejárva. Legnagyobb programjaink a nyári táborok: a családias nagytábor, a gyerektábor, illetve az ifjúsági tábor. A Tápió mentén működő plébániai, katolikus közösségekkel együtt szeretnénk gazdagabbá tenni az egyházmegye ifjúsági életét. Katolikus keresztény hitünk közös megélése mellett kiemelt figyelmet fordítunk a gyerekek és a fiatalok hitbéli, erkölcsi nevelésére is. A mindenkori váci megyéspüspökkel szorosan együttműködve végezzük szolgálatunkat.

Várunk mindenkit, aki aktív pl. saját plébániai közösségében és több, azonos értékrenddel bíró fiatallal szeretne találkozni, de szeretettel látunk olyanokat is, akik nem tagjai más közösségnek, ezért barátokat keresnek.

A régiós eseményeket a „kisebb testvérek” közössége szervezi. Szűkebb értelemben a kisebb testvérek közösségét nevezzük a közösségnek, tágabb értelemben mindenkit, aki az adott régióhoz tartozónak mondja magát.

Lelkiségünk négy alappilléren nyugszik: Eucharisztikus, Máriás, Isten országát kereső és Szentlélekre figyelő.

Egy tápiós

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 19. kedd

Vilhelmina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus elment Naim városába. Vele mentek tanítványai és nyomukban nagy népsokaság. Amikor a város kapujához közeledett, halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. Az édesanyát sokan kísérték a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.