Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A XXV. VÁCI VILÁGI VIGALOM MEGNYITÓJA
2017. július 21.
2017. július 21-én, pénteken a Kultúra Magyar Városában, a Váci Székesegyházban, a nagy meleg ellenére is, zsúfolásig megteltek a padsorok. Az érdeklődők kíváncsian várták - immár 25. alkalommal – a Váci Világi Vigalom programsorozat nyitóünnepségét.

 

A székesegyház óratornyából, a Váci Ifjúsági Fúvószenekar rézfúvósainak közreműködésével fanfárok hangjai csendültek fel elsőként, majd a templomban Fördős Attila váci polgármester és Beer Miklós váci megyéspüspök mondtak köszöntő beszédet, ezt követően a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar és a Vox Humana Énekkar előadásában a nyitóhangversenyt hallgathatták meg az érdeklődők. Az ágyúdörgést és díszsortüzet követően hagyományőrző felvonulás indult a Konstantin térről, a térség néptánccsoportjaival, melyet a nézőkkel tartott közös össztánc zárt a főtéren.

A július 21-22-23-án megrendezésre kerülő összművészeti fesztivál a kísérőprogramokkal együtt több mint 100 produkcióval várja a helyi és az idelátogató vendégeket. A négy színpadon zajló eseményeken kívül templomi koncerteket, számos kísérő programot, valamint több érdekes állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők.

B.G.

Váci Egyházmegye

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 21. csütörtök

Máté és Mirella

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben amint Jézus továbbhaladt, látott egy Máté nevű embert a vámasztalnál ülni. Így szólt hozzá: „Kövess engem!” Az felállt és követte őt. Később, amikor Jézus az ő házában...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.