Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

AZ APOR VILMOS KATOLIKUS FŐISKOLA TANÉVNYITÓJA
2017. szeptember 7.
2017. szeptember 4-én a Váci Székesegyházban az Apor Vilmos Katolikus Főiskola diákjai, oktatói és vezetői Veni Sancte szentmisével egybekötött tanévnyitó ünnepségre gyűltek össze.

A szentmisét Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be Dr. Sánta Jánossal, a főiskola új lelkészével közösen. Orgonán Dr. Bednarik Anasztázia működött közre. A narrátor Kamocsa Gábor volt.

A szertartáson jelen volt Libor Józsefné Dr., rektor; Dr. Zóka Katalin, tanulmányi rektor-helyettes; Megyeriné Dr. Runyó Anna, tudományos rektor-helyettes; a tanszékvezetők és a szakfelelősök, a főiskola oktatói és dolgozói, régi és új hallgatók.

 

A megyéspüspök a szentbeszéde elején köszöntötte az egybegyűlteket és bátorító szavakat intézett a hallgatókhoz, oktatókhoz egyaránt. Nagy és felelősségteljes küldetésnek nevezte az oktatás-nevelés területét, melyre fel kell készülni nem csak tudásban, de lelkiekben is.  A legfontosabb a nevelés terén az, hogy tudjon a pedagógus bátorítani, mindig egy jó szót mondani és legfőképpen önbizalmat adni, ehhez a Szentlélek Úristen segítségét, támogatását kell kérnie, ebben rejlik a keresztény pedagógusnak az ereje, türelme.

A szentmise végén a főpásztor megáldotta a jelenlévőket és kérte az Úristen kegyelmét az új tanévre, hogy minden diákot segítsen a felkészülése útján és a küldetése teljesítésében.

Ezt követően Libor Józsefné Dr. rektor asszony mondta el köszöntőbeszédét, amelyben kihangsúlyozta, hogy egy új tanév kezdete mindig magában hordozza a változást, lelkesedést, a tettrekészséget, de az új feladatokat is. A diákok fejlődésének teljessége, csak akkor valósulhat meg, ha értelmileg és érzelmileg (lelkileg) párhuzamosan fejlődnek. A főiskolán a diákok mindkettőben tökéletesedhetnek, hisz a tudomány és a vallás, a katolikus értékek átadása egyaránt jelen van az oktatásban. Beszéde végén mindenkinek, az év kezdetén jelenlévő lelkesedést kívánta, azt, hogy a tűz mindenkiben egész évben égjen.

A köszöntőbeszédet követően ünnepélyes fogadalomtételre került sor, ebben a diákok hűségükre, a katolikus értékek megtartására, a hivatásukra való lelkiismeretes felkészülésre tettek ígéretet, majd az elsős hallgatókat külön-külön kézfogassal üdvözölte és fogadta be a rektorasszony. Ezen megható és ünnepélyes pillanatok alatt és azt követően a Hang-ár kamarakórus énekelt.

Az ünnepség a Magyar Himnusz közös eléneklésével zárult.

Szöveg és kép: Bölönyi Gabriella

Váci Egyházmegye

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 19. kedd

Vilhelmina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus elment Naim városába. Vele mentek tanítványai és nyomukban nagy népsokaság. Amikor a város kapujához közeledett, halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. Az édesanyát sokan kísérték a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.