Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

VALAKI RÁNK MOSOLYGOTT MA REGGEL!
2017. szeptember 8.
„Valaki rád mosolygott ma reggel, ha nem is vetted észre. Biztosan valaki várja a mai napon a Te mosolyodat is.

Ha belépsz egy templomba és megnyitod a szívedet a mélységes csöndben, észreveszed, hogy Isten mosolyával találkozol!”
(Bruno Ferrero)

 

Ezt éltük át mi is, a szolnoki Hetényi kórház lelkigondozói szolgálatának munkatársai és önkéntesei, akik 2017. augusztus 30-án reggel a nagytemplomnál találkoztunk Szolnokon, a szervezőkkel és Máthé György esperes, plébános atya áldásával indultunk lelkigyakorlatos napunk első állomáshelyére, Cserkeszőlő plébánosához, Varga Tamás atyához.

A bencés templom előtt nagy mosollyal várt minket, felvezetett a közösségi terembe. Itt kezdődött a kötetlen beszélgetés és a felkészülés a Szentségimádásra. Beléptünk, és „megfogott” az egyszerű, mégis nagyszerű új templom, a tabernákulum, és a modern környezet.

Nem tudom, ki-hogy van vele, de nekem ez a változatos éneklés - elmélkedés – imádkozás – csendes imádás nagyon tetszik. A kitett Oltáriszentség előtt egyedül vagyok, és utána érzem meg, hogy az Úr itt van, lélekben, testvéreim pedig velem együtt lélegeznek, és megtelik szívem nyugalommal.

„Tegyétek ide az örömeiteket, melyért hálát adhattok, tegyétek ide gondjaitokat, bánatotokat, segít könnyíteni a terhen, és tudjátok, hogy Jézus a szeretet „Téged is szeret!”, mondja Tamás atya. Amit a munkátokban vállaltatok, az nagyon komoly hivatás, mert minden betegben meglátjátok a szenvedő Jézust. Az orvosok gyógyítják a testet, a nővérek ápolják, hogy csökkentsék a fájdalmaikat, ti pedig a lelkükkel is foglalkoztok. Hozzátok a jó hírt, viszitek az evangélium örömhírét, és a vigasztalás lehetőségét. Milyen jó, amikor mondjátok a szerdai találkozásainkkor, hogy az egyik beteg gyónni akar, a másiknak még lehetőségem van feladni a betegek kenetét, és a legszebb, ha lejönnek a szentmisére, előtte leteszik bűneik terhét, és találkozhatnak szívükben is Megváltó Jézusunkkal. Ezért imádkozom értetek, ezért kérem az Úr segítségét, közösen szolgáljuk Isten dicsőségére a híveket. Köszönjük Uram segítségedet, a szeretetet, melyet kapunk, és adj erőt, hogy tovább szolgáljunk.\"

Ezután Tamás atya másik állomáshelyére, Cibakházára vitt el minket. Egyik ámulatból a másikba estünk. Szentmisére hívott a harangszó, átléptük a „hagyományos” építésű nagyon szép templom küszöbét, az orgona megszólalt, és értünk, a segítőkért, a kis közösségünk további sikeres működésért ajánlotta fel a szentmisét. Isten áldása kísér majd bennünket.

Szentmise után agapéra hívott Tamás atya. Gondoskodott testünk – lelkünk táplálásáról, mi is kitettük a magunkkal hozott süteményeket, és kellemesen elbeszélgettünk.

Köszönjük Uram az egész napos mosolyodat, mi is átadtuk egymásnak, és a lelki napot vezető atyának. Jó volt hajlékodban lenni, feltöltődni, és vidáman kezdjük szeptemberben a szolgálatunkat, felkeressük a betegeket, hogy segítsük testi-lelki gyógyulásukat, vagy békében távozhassanak hitük szerint, ha hívja őket az Úr.

lejegyezte egy önkéntes

Váci Egyházmegye

vissza »
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. szeptember 19. kedd

Vilhelmina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus elment Naim városába. Vele mentek tanítványai és nyomukban nagy népsokaság. Amikor a város kapujához közeledett, halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. Az édesanyát sokan kísérték a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.