Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

VÁC-HÉTKÁPOLNAI BÚCSÚ
2017. szeptember 21.
vissza »

TOVÁBBI FRISS HÍREK

Verőcén idén is megrendezésre került a már hagyománnyá vált Nyitott Templomok Éjszakája című községi rendezvény.  A Faluház szervezésében a helyi katolikus és református egyházközségek közreműködésével megtartott eseményen, a résztvevők megismerkedhetnek községünk templomainak történetével, egyházi jelképeikkel, szokásaikkal. Az eseménynek egyszerre van kulturális és szakrális jellege, és kapcsolódik az Ökumenéhoz, hiszen a program világi, református, katolikus és más felekezethez tartozó résztvevői a meglátogatott templomokban, a már említett élményeken túl, áhítatok, elmélkedések, és közös imádkozások részeseivé is vállnak.  
Az Egyház 1926 óta minden év október harmadik vasárnapján megtartja a világmisszió napját.
Október 22-én, vasárnap a magyar templomokban is a missziókért és a hithirdetőkért imádkoznak, és a perselypénzt az evangelizáció javára fordítják.
Ferenc pápa "A misszió a keresztény hit szívében" című üzenetét alább olvashatják.
A Váci Egyházmegye Vidékfejlesztési Irodája a kiskertek művelésének segítését idén pályázati rendszerben kezdte meg. A „Kertelek” nevű programot négy településen tudták elindítani. A tulajdonosokat kertész segítette hónapról hónapra, nagy sikere volt a másod és harmadvetéseknek, valamint a védőnövényeknek. A programban támogatást kaptak a családok ahhoz is, hogy mennél több és szebb termést tudjanak földjükről betakarítani.
Október 14-én tartotta hagyományos mátraverebély-szentkúti zarándoklatát a római liturgia rendkívüli formáját ápoló Juventutem közösség.
Az ünnepi szentmisét Varga Lajos váci segédpüspök mutatta be.
2017. október 14-én, szombaton két településről: Karancsaljáról és Pilinyből indultak el a gyalogos zarándokok Ságújfaluba, ahol a Szent László Év októberi programjai keretében fogadták a hét-hét kilométeres gyaloglás után az érkezőket.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2017. október 23. hétfő

Gyöngyi

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus tanított, valaki megszólalt a sokaságból: „Mester, szólj testvéremnek, hogy ossza meg velem az örökséget!” Ő így válaszolt neki: „Ember, ki hatalmazott fel engem, hogy bírátok legyek,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.