Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A MINDSZENTY-PER FELVIDÉKI SZÁLAI - BOKOR FERENC KÁNTORTANÍTÓ MEGHURCOLÁSA
2017. november 8.
vissza »

A váci székesegyház kanonoki testülete idestova három éve Tarnai Imre és Zavecz József elhalálozásával lecsökkent. A Káptalan teljességét tizenkét tag adja. A kanonokok kinevezése a megyéspüspök kizárólagos joga a testület véleményének meghallgatása után. Ez megtörtént. A beiktatás 2018. március 15-én volt a váci székesegyházban, a hagyományos rend szerint.
Lelkes önkéntes beteglátogatók szentmisére és fogadalomtételére jöttünk össze a szolnoki Hetényi kórház kápolnájában március 21-én. 5 héttel ezelőtt ugyanitt részesültek elméleti képzésben az új beteglátogatók. Ezután az elsajátított ismeretek gyakorlati alkalmazására került sor az osztályokon, a betegek mellett.
II. János Pál pápa 1985-ben a katolikus egyházban virágvasárnapot egyben az ifjúság világnapjává jelölte ki. Ferenc pápa követve elődjei hagyományát, idén a 33. ifjúsági világnap alkalmából üzenetben fordul a fiatalok felé, amelyet az alábbiakban közlünk.

„Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél.” (Lk 1,30)
2018. március 22. csütörtök este a Credo-ház előadója Dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök volt, Imádságos készülődés Húsvét ünnepére II. címmel.

Fotó: Fekete István

Váci Egyházmegye
Dr. Beer Miklós püspök atya március 16-án felszentelte Szakállas Lajos akolitus testvérünket a nyáregyházi Két Szív tisztelete plébániatemplomban.

 
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. március 24. szombat

Gábor és Karina

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Lázár feltámasztása után a Mártához és Máriához jött zsidók közül sokan hittek Jézusban, mert látták, amit cselekedett. Némelyek azonban elmentek a farizeusokhoz, és jelentették, hogy mit tett Jézus. Erre a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.