Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

PALOTAKONCERT VOLT VÁCON
2018. január 22. 18:00
vissza »

2018. augusztus 18.
Dr. Beer Miklós váci megyéspüspökkel Szarvas Zoltán beszélgetett, Szent István királyról, 2018. augusztus 20. ünnepe alkalmából.
Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatott be szentmisét Nagyboldogasszony ünnepén a váci székesegyházban, amit Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére szenteltek fel 1772-ben. A megyéspüspök bevezetőjében a székesegyház freskóira hívta fel a jelenlévők figyelmét, amelyeken képies formában jelenik meg a Mária tisztelet, majd arra buzdította a jelenlévőket kérjék a Szentlélek megerősítő kegyelmét, hogy a Szűzanya személyén keresztül erősödjenek meg hitükben.
2018. augusztus 16.
A Tilma Alapítvány létrehozójának, Basáné Révész Erzsébet művésztanárnak a  sorait olvashatják az alábbiakban.
Mária mennybevétele ünnepén, Mátraverebély-Szentkút főbúcsúján zarándoksokaság fogadta a nemzeti eucharisztikus kongresszus missziós keresztjét. Augusztus 12-én Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét. A búcsúsok Szabó József atya gondolatai nyomán a hit és szentségek kapcsolatáról elmélkedtek.
Magyarországon elsőként a váci piarista Szent Anna-templomban nyílt az év 365 napján 24 órában működő valódi örökimádás-kápolna, 2014 júniusában. Az eddigi tapasztalatokról Bocsa József SchP piarista házfőnököt, a templom plébánosát kérdeztük.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. augusztus 18. szombat

Ilona

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyszer gyermekeket vittek Jézushoz, hogy tegye rájuk kezét, és imádkozzék fölöttük. A tanítványok elutasították őket. Jézus azonban így szólt: „Hagyjátok csak a gyermekeket, és ne akadályozzátok meg őket,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.