Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

RÉGI ZENEI NAPOK VÁCOTT
2018. június 14.
vissza »

Huszonharmadik alkalommal találkoztak egymással a magyar egyházmegyék állandó diakónusai és házastársaik. Mintegy ötven diakónus gyülekezett október 11. és 13. között, az immár hagyományos helyszínen, a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos házban, felerészük a házastársával együtt. Az ITT – Imádság, Tanulás, Találkozás – találkozó központi témáját a közelgő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület adta. A diakónusok közösségét idén Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök tisztelte meg jelenlétével a találkozó zárónapján.
Külső és belső átalakítás és korszerűsítés zajlik a Máriabesnyői Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban, tájékoztatott Nagyné Pádár Éva gazdasági igazgató. Az épület felújítása után is őrzi külső szépségét és egységét a Máriabesnyői Bazilikával.
Ferenc pápa október 4-én Mohos Gábor pápai káplánt, a Pápai Magyar Intézet rektorát iliturgi címzetes püspökké és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspökévé nevezte ki. A püspökszenteléssel kapcsolatos információkat az alábbiakban olvashatják.
2018. október 11.
„Hármas Törekvés - A váci katolikus papság és értelmiség identitáskeresése” címmel jelent meg új kiadvány.
A Váci Egyházmegye 2015. október 7-én tudományos emlékülést rendezett Róka János kanonok halálának 225., a Váci Egyházmegyei Könyvtár alapításának 140. évfordulójára. Ebben a kötetben e kettős évforduló alkalmából tartott konferencia némely előadásának szerkesztett és bővített változatát olvashatja a tisztelt Olvasó. A könyvet Boros István szerkesztette.
2018. október 11.
Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kiemelt szerepet kíván betölteni a térség kulturális igényeinek kiszolgálásában is. E célból különböző témákban – mindenki számára ingyenes – előadásokat szervez a főiskola váci és budapesti épületeiben.

A részletes program az időpontokkal megjelölve a csatolt plakátokon található.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. október 16. kedd

Gál

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyik beszéde alkalmával meghívta Jézust egy farizeus, hogy étkezzék nála. Ő el is ment, és asztalhoz telepedett. Amikor a farizeus látta, hogy Jézus étkezés előtt nem mosott kezet, megütközött rajta. Az Úr ekkor így...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.