Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

MIRE SZÁN ENGEM AZ ISTEN? – LELKIGYAKORLAT A VÁCI PÜSPÖKSÉGEN
2018. augusztus 1.
vissza »

„…mindenkor imádkozniuk kell, és nem szabad belefáradniuk…” (Lk.18,1)

A Vác–Deákvári Jézus Szíve plébániatemplomban ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg arról az 1939. október 22-i napról, amelyen lerakták a templom alapkövét, Hanauer Árpád István megyéspüspök áldásával és kiállították azt az alapítólevelet, amely kimondja, a templomépítés szándékát, a munkálatok megkezdését, és kifejezi a reményt, az egyházközség lelki fejlődésére.
Megkeresztelve és küldve: Krisztus Egyháza misszióban a világban
2019. október 13-án, Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét mutatott be Maglódon a Rózsafüzér Királynője plébániatemplomban.

Az alábbiakban Marton Zsolt homíliáját tekinthetik meg és dr. Fülöp Krisztina írását olvashatják:
Október 15-én szentmisével adtak hálát az Országos Katolikus Gyűjteményi Központ (OKGYK) alapításának ötvenedik évfordulója alkalmából. Ezt követően előadások hangzottak el az intézmény múltjáról. Az esemény végén az OKGYK egykori vezetésében, illetve a katolikus gyűjtemények feldolgozásában legrégebben dolgozók díjat vehettek át az igazgatótól, Varga Lajos váci segédpüspöktől.
A Magyar Katolikus Kultúra Napja alkalmából ünnepi megemlékezést tartottak a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán október 10-én, amelynek keretében Marton Zsolt váci megyéspüspök megáldotta az intézmény területén lévő Mária szobrot.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. október 22. kedd

Előd

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.