Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

KATOLIKUS EGYHÁZI LEVÉLTÁRAK MUNKATÁRSAI SZÁMÁRA RENDEZTEK SZAKMAI NAPOT
2019. június 3.
vissza »

Tóth András kanonok, kerületi esperes, püspöki tanácsos, plébános, a Nagykátai Váci Mihály Katolikus Általános Iskola lelki vezetője a MAGYAR ÉRDEMREND LOVAGKERESZTJE kitüntetésben részesült, melyet a több évtizedes egyházépítő szolgálatáért, valamint a fiatalok keresztény szellemiségű nevelése érdekében végzett munkája elismeréseként vehetett át Semjén Zsolt miniszterelnök helyettestől augusztus 19-én, az Országház Vadásztermében.

Forrás és fotó: Miniszterelnökség

Váci Egyházmegye
Áldjad lelkem Máriát, Üdvözítőnk szent anyját! – énekelték a hívek a szentmise elején, melyet Dabas-Sáriban Varga Lajos váci segédpüspök, Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébános és a kerület papjai mutattak be augusztus 15-én, a Mária mennybemenetele titulust viselő plébániatemplomban.
A Mennybe felvett Boldogságos Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére felszentelt Váci Székesegyházért mutatott be hálaadó szentmisét Dr. Beer Miklós püspök, apostoli kormányzó augusztus 18-án. Az ünnepi szentmisén az egyházmegye összes papnövendéke részt vett és az egyházmegye más településeiről is érkeztek hívek.
100 ÉVE HALT MEG BOGISICH MIHÁLY PÜSPÖK-PLÉBÁNOS AZ OMCE ALAPÍTÓJA – 2019 AUGUSZTUS 15-ÉN ELHUNYT BOGISICH FERENC ATYA

Bogisich Mihály c. püspök-zeneszerzőre emlékeztek halálának 100. évfordulója alkalmából rokonai és tisztelői a Budavári Nagyboldogasszony Templomban.
Dr. Beer Miklós püspök, apostoli kormányzó mutatott be szentmisét Nagyboldogasszony ünnepén a váci Nagyboldogasszony székesegyházban, amelyen a híveken kívül az egyházmegye papnövendékei is jelen voltak.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. augusztus 24. szombat

Bertalan

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal: Fülöp találkozott Nátánáellel, és közölte vele: „Megtaláltuk, akiről Mózes törvénye és a próféták szólnak, a názáreti Jézust, József fiát.” „Jöhet-e valami jó...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2019.08.24.
  1ÚTON NEMZETKÖZI ZARÁNDOKNAP
 • 2019.08.24. 10:00
  PÜSPÖKSZENTELÉS A VÁCI SZÉKESEGYHÁZBAN /ÉLŐ KÖZVETÍTÉSSEL/
 • 2019.09.01. 16:00
  A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS GIMNÁZIUM ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA
 • 2019.09.14. 10:00
  A TERESKEI TEMPLOM TÖRTÉNETE
 • 2019.09.15. 10:00
  SACRA PANNONIA: SZENT MÁRTON ÉS AZ ÁRPÁD-HÁZI SZENTEK ZARÁNDOKÚT – BERKENYE
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.