Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A PLÉBÁNIA MŰHELY FELVÉTELT HIRDET
2019. szeptember 12.
vissza »

Ferenc pápa két éve hirdette meg a szegények világnapját Krisztus király vasárnapját megelőző vasárnapra, amely Magyarországon minden évben közel esik Árpádházi Szent Erzsébet ünnepnapjához. A Váci Egyházmegyei Karitász, hivatásos és önkéntes munkatárasai mindkét ünnepről megemlékezni gyűltek össze a váci székesegyházba november 16-án, hogy hálaadó szentmise keretében adjanak hálát a Jóistennek hivatásukért és kérjék Szent Erzsébet - a Karitász védőszentjének - közbenjárását további munkájukra. A szentmiseáldozatot Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be paptestvéreivel.
2019. november 18.
A novemberi Palotakoncerten, Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekes előadóestjét hallhatta a közönség. A művésznőt Doman Katalin kísérte zongorán.
Idén is várja a beteglátogató önkéntesek jelentkezését a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi Szolgálata, december 31-ig.
2019. november 15.
A novemberi Filmklubon "Az idők jelei" című dokumentumfilm került levetítésre a Credo Házban. A film a 4 fő erény, a bátorság, az igazságosság, a mértékletesség és az okosság szemszögéből tesz fel kérdéseket, s bírja gondolkodásra a nézőt.

Az est vendége volt Makláry Ákos görög katolikus parókus, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke.
A Szegények Világnapjának a célja, hogy a keresztény közösségek az egész világon egyre inkább Krisztus szeretetének konkrét jelei legyenek a szegények és rászorulók számára.

Évközi 33. vasárnap 2019. november 17.

Ferenc pápa üzenetét olvashatják.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. november 19. kedd

Erzsébet

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus a hegyi beszédben így szólt tanítványaihoz: „Nektek, akik hallgattok engem, ezt mondom: Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Azokra, akik átkoznak titeket, mondjatok áldást, és...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.