Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ADVENTI GONDOLATOK
2019. november 30.
vissza »

2020, október 17-én, szombaton délelőtt 11 órakor kezdődött az emlékkonferencia, aminek első helyszíne a falu temploma volt, amit megtöltött a nagyszámú érdeklődő közönség.
A gyermekek világszerte együtt imádkozták csoportokban a rózsafüzért október 18-án Szűz Mária közbenjárásáráért, az egységért, a békéért. A rákóczifalvai Mária neve templomban 22 hittanos gyermek szüleikkel együtt csatlakozott az imalánchoz. Az eseményről Csala Józsefné Erika hitoktató beszámolóját olvashatják, aki hitoktató munkatársait is buzdítja az imára. 
Tisztasági imaest szentmiséje

Örökimádás templom

Budapest, 2020. október 21.

Szentlecke: Ef 3, 14-21

Evangélium: Lk 12,35-43
Legalábbis erre következtethetünk abból, hogy "Az Én Templomom" pályázati felhívásunkra egyházmegyénk 121 településéről közel 1200 alkotást küldtek be templomjáró fiataljaink. Fantasztikus rajzok és fényképek születtek, gratulálunk, nagyon köszönjük őket! Korábbi ígéretünket beváltva most egy virtuális tárlat keretében közzé tesszük őket, hogy ki-ki megkereshesse a saját templomát!
Idén immáron negyedik alkalommal gróf Cristoph Anton Migazzi (306.) születésnapján, október 20-án adták át a Vác városépítő püspökéről elnevezett díjakat. Migazzi díjat kapott dr. Csáki Tibor plébános és Kucsák Gábor nyomdász és könyvkötőmester, akik mindketten a város építéséért, fejlesztéséért végzett állhatatos munkájukért részesültek az elismerésben. Az ünnepségnek a váci Credo-ház adott otthont. Köszöntőt és méltatást Bartos Ferenc, a Migazzi Alapítvány Kuratóriumi elnöke mondott, aki Marton Zsolt megyéspüspökkel és a kuratórium tagjaival adta át az elismeréseket.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. október 26. hétfő

Dömötör

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus szombatonként a zsinagógában tanított. Volt ott egy asszony, akit a betegség lelke már tizennyolc éve hatalmában tartott. Annyira meggörnyedt, hogy egyáltalán nem tudott felegyenesedni. Amikor Jézus meglátta, magához hívta,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.