Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

KÖSZÖNTELEK, Ó JÉZUS AZ ÉN SZEGÉNY SZÍVEMBEN - A LELKI ÁLDOZÁSRÓL
2020. március 19.
vissza »

2020 nagycsütörtökén Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban. A szertartáson jelen volt Dr. Varga Lajos váci segédpüspök, Paszternák Tamás püspöki titkár, Szabad Attila diakónus, és három egyházmegyés papnövendék. Orgonán Varga László, a székesegyház karnagya működött közre.
2020. április 9.
A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend váci tagjai a Kálvária legutóbbi felújítása (2001) óta szervezik a nagypénteki keresztutat.
Utóbbi években velünk tartottak a Szent Lázár Lovagrend tagjai is. Mária keresztútját szoktuk mondani, mely az Ő szemszögéből mutatja be Jézus Krisztus szenvedését, kereszthalálát és feltámadását.
Virágvasárnap, április 5-én Moys Gábor plébániai kormányzó szentmisét mutatott be a Galgamácsai Szent Kereszt Felmagasztalása templomban és megszentelte Váckisújfalun a hívek által már korábban összegyűjtött barkákat.

Az alábbiakban Kereskényi Ildikó összefoglaló írását adjuk közre.
Az alábbiakban a Sződligeti Római Katolikus Egyházközség lelki programját olvashatják Nagyhétre és Húsvétra.
A nagyheti készület elején április 5-én, Virágvasárnap Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét mutatott be Paszternák Tamás püspöki titkárral a váci Püspöki Palota kápolnájában. A szertartást élőben kísérhettük végig az egyházmegye honlapján, és Facebook-csatornáján. A főpásztor az egyházmegye Karitász csoportjaiért ajánlotta fel a szentmisét, amelyek önkéntesei hősiesen állnak helyt a jelenlegi járványhelyzetben.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. április 9. csütörtök

Erhard

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.