Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

SZENT LÁSZLÓ MEGSZENTELTE A LOVAGI ESZMÉNYT – A LOVAGKIRÁLY GYŐRI ÜNNEPE
2020. június 30.
vissza »

Az alsóvárosi Egyházközség „Kereszt az én képzeletvilágomban” című pályázatára beérkezett több mint száz darab alkotás értékelése lezáródott.

Két korcsoportban 3-3 helyezett, illetve 4 különdíjas munka került kiválasztásra a felkért szakmai zsűri döntése alapján.
Aranymisét mutatott be Grúber Géza Károly nyugalmazott esperes, plébános a verőcei Migazzi Kristóf Idősek Otthonában 2020. június 21-én. A hálaadó szentmise ünnepi szónoka Marton Zsolt váci megyéspüspök volt. A szertartáson részt vettek az otthonban élő nyugalmazott atyák és más ott lakók, valamint a dolgozók.
Emléknappal tisztelték meg a szolnokiak a szentéletű misztikust, stigmatizált  Galgóczy  Erzsébetet. A megemlékezésre a megújult szolnoki  Vártemplomban került sor 2020. június 28-án, Máthé György esperes plébános szervezésében, melynek főeseménye az ünnepi szentmise volt.
Brückner Ákos Előd ciszterci atya június utolsó hetében tartott öt napos lelkigyakorlatot a Váci Egyházmegye papjai részére a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpont épületében. A lelkigyakorlatról, annak céljáról kérdeztük az előadót.
Nem tudták a betegeket látogatni, a megszokott formában, ebben az esztendőben az egyházmegyei beteglátogatók önkéntesei. Először az influenzajárvány állította meg a jószándékot, aztán még nehezebb idő következett a korona vírus miatt.
Nyár elején találkoztak, hogy kötetlen formában is lássák egymást, beszélgessenek az önkéntesek a lelkigondozókkal és dr. Faragó Artúr kórházlelkésszel. Ezúttal az egyik váci lelkigondozó, Polónyiné Maretta Judit és családja meghívására Szente felé indultak. Beszámolójukat alább olvashatják.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. július 9. csütörtök

Lukrécia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus e szavakkal küldte a nép közé apostolait: „Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket!...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.