Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ELHUNYT TÍMÁR ÁGNES O.CIST.
2020. szeptember 14.
vissza »

FORDULT A KOCKA - BALOGH LÁSZLÓ ATYA ADVENTI ÉLMÉNYE

Advent első vasárnapja lesz, ez a nap az egyházi év kezdetét is jelenti. A Szent András ünnepéhez legközelebb eső vasárnaptól - idén november 29-től - Jézus Krisztus születésének napjáig, december 25-ig mi keresztények a Karácsonyra készülünk. A szó a latin ”adventus Domini”, az Úr eljövetele kifejezésből származik, mégpedig kettős értelemben: Jézus Krisztus megszületése Betlehemben és második eljövetele az idők végezetével. A négy adventi vasárnap az Úr négy eljövetelét is szimbolizálja először a megtestesülésben, másodszor a kegyelemben, harmadszor a halálunkban, negyedszer az ítéletkor, amelyre készülnünk kell.
Ismét a váci Piarista Kilátó Központban szervezték meg az egyházmegyés papok és a diakónusok számára a rekollekciót. 2020. november 24-én, az elsőhöz hasonló keretek között, online formában kapcsolódtak az atyák az online térhez, hallgatták meg az előadásokat, melyekre reflektálhattak és feltehették kérdéseiket is az elhangzottakkal kapcsolatosan.
November elején több magyarországi plébánián ültettek rózsát. A csodálatos kezdeményezés az Agrárminisztériumnak köszönhető, mivel az intézmény háromezer nemesített rózsatövet ajánlott fel a Magyar Katolikus Egyháznak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében. Az országos akció keretében a Tápiósülyi Plébánia kertje is részesült a virágajándékban.
Az idén hatvanéves Varga László harmincöt éve vezeti a fennállása hatvanötödik jubileumát ünneplő váci Szent Cecília Kórust. Ebben a lelki-szellemi műhelyben nemzedékek sora találkozik a zene embert alakító üzenetével. Az énekkar karnagyával beszélgettünk.
Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe minden esztendőben elénk állítja a magyar királylány példáját, akit a felebaráti szeretet szentjeként ismert meg az egész világ. Az előző évek hagyományához híven, idén is osztottak Erzsébet kenyereket a Katolikus Karitász jóvoltából. A járványhelyzetre való tekintettel nem hívhatták be az önkénteseket a közös ünneplésre, így online formában kapcsolódhattak be Marton Zsolt megyéspüspök kenyérszentelési szertartásába.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. november 29. vasárnap

Taksony

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így tanított: Vigyázzatok és virrasszatok! Nem tudjátok, mikor jön el az idő. Az idegenbe induló ember is, amikor otthagyja házát, szolgáira bízza mindenét, és mindegyiknek kijelöli a maga feladatát; a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.