Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

KÖNYV- ÉS IMAFÜZÉR AJÁNLÓ
2014. november 27.
vissza »

Nagycsütörtök délelőttjén az olajszentelési mise vezeti be a hívőket a szent három nap ünneplésébe. Ezen a napon az Oltáriszentség és az egyházi rend megalapítására emlékezünk, így a hagyományhoz hűen idén is összegyűltek egyházmegyénk felszentelt tagjai, hogy szentmisével ünnepeljenek, melyet Dr. Varga Lajos segédpüspök mutatott be. A váci Szent Anna Piarista Templomban közel száz pap, kispap és diakónus volt jelen, zenei szolgálatot a Gödöllői Premontrei Schola és a Váci Székesegyházi Kórusiskola Fiúkórusa teljesített.
A drégelypalánki születésű Terényi Zsuzsanna hitoktató 2023-ban kiváncsiságból vett részt a Meskó Zsolt rendező által meghirdetett budapesti passió-szervezői képzésen. Korábban csak gyerekekkel foglalkozott, fel sem merült benne, hogy felnőtt élő szereplős előadást rendezzen. De mire véget ért a képzés, nem volt kérdés, belevág.
Az Ipolyfödémesről induló fotóművész, Molnár Levente STATIO Projektje Jézus szenvedéstörténetét eleveníti fel élő személyeket szerepeltetve a képeken. 2019 óta négy ország számos templomában megjelent már, vándorkiállításként több ezer emberhez eljutott. 2024. április 7-éig a drégelypalánki Árpádházi Szent Erzsébet-templomban tekinthető meg. A hirek.sk tudósítását adjuk közre.
Csáki Tibor, nagymarosi plébános nagyböjti elmélkedését ajánljuk figyelmükbe, amely az Új Város Online felületen jelent meg. Gondolatait a tavaszi megújulásról és Jézus tanításáról a nagyböjtön túl is magunkkal vihetjük.
A Pro Arte et Natura Alapítvány szervezésében, hagyományteremtő szándékkal és a helyi lakosok közreműködésével passiót mutattak be a benczúrfalvi Szent Antal Fogadalmi Keresztúton március 23-án, szombat délután. Meskó Zsolt film- és színházi rendező „Magyarország Passió” inspirációja alapján életképeket állítottak fel a keresztút stációinál. A Benczúrfalvi Passió Halasi Dániel rendezésében valósult meg.
Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.