Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2019. december 13.
M. Győrffy Anikó ikonfestőművész kiállítás megnyitója volt a Credo Házban december 11-én. Köszöntőt mondott Marton Zsolt váci megyéspüspök atya, a kiállítást Balázs András atya, Karancskeszi plébániai kormányzója nyitotta meg.
A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett paptestvérünk Hajdú Jenő érdemes főesperes, tiszteletbeli kanonok, címzetes apát, nyugdíjas plébános, Kocsér díszpolgára 2019. december 11-én, életének 84., papságának 60. évében hazatért az Úrhoz.
Országjáró programsorozatuk keretében december 5-én Vácra látogatott a tizenöt éves Magyar Katolikus Rádió kis stábja. Az egyházmegye kulturális központjában, a Credo-házban találkoztak az érdeklődőkkel. Tájékoztatást adtak műsorszolgáltatásukról, terveikről, illetve irodalmi-zenés műsorral is kedveskedtek a közönségnek - a Varga László atya vezette székesegyházi Szent Cecília kórus és a székesegyházi kórusiskola tanáraiból álló kamarakórus, Cs. Nagy Ildikó zongora- és Cs. Nagy Tamás brácsaművész közreműködésével.
Első ízben szenteltek püspököt a munkácsi Szent Márton-székesegyházban, Kárpátalján. A Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye magyar származású, Szlovákiában, Lengyelországban, Oroszországban, Ukrajnában tanult és szolgált segédpüspököt kapott Lucsok Péter Miklós domonkos személyében. December 10-én hívek sokasága ünnepelt Munkácson.

 <   1 2 3 ... 259  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. december 15. vasárnap

Valér

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy kérdezzék meg tőle: „Te vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?” Jézus így...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.