Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2020-ban a járvány miatt maradt el, 2021-ben egybeesett az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal, így két év kihagyás után rendezték meg újra a szeptember 10–11-i hétvégén a váci Hétkápolna búcsúját, melyen Vác templomainak hívei és a környező településekről érkező zarándokok szép számban vettek részt. Vasárnap az ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be.
Az idén, szeptember 10-én került megrendezésre, több éves hagyomány alapján a Galgamenti Élő rózsafüzér Zarándoklat. Az Alsó-Galgamenti első körzarándoklatokat Karácsondi Mihály plébános atya hívta életre hajdanán, melyen azóta is több keresztény csoport vesz részt.

Klamár Zoltán beszámolóját olvashatják alább.
2022. október 1. és november 28. között népszámlálás lesz Magyarországon. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) arra buzdít minden magyar katolikust, hogy bátran vállalja vallási hovatartozását.

A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok számára is.
Szeptember 1. és 8. között tartották az utóbbi években szentelt katolikus püspökök szokásos római képzési fórumának első turnusát a Krisztus Légiója egyetemi kollégiumban, mintegy 150 püspök részvételével. Magyar részről Kovács Gergely gyulafehérvári érsek, segédpüspöke, Kerekes László, valamint Marton Zsolt váci főpásztor vett részt, akivel a zárónapon Vértesaljai László SJ készített interjút.
Szeptember 9-én, pénteken Balassagyarmaton közös tanévkezdő Veni Sancte szentmisét tartottak a Váci Egyházmegye fenntartásában működő nevelési-oktatási intézmények. A Szentlélek-hívó szentmisét Marton Zsolt püspök mutatta be a balassagyarmati Szentháromság Főplébánián, majd az ünnepség a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban folytatódott, amely a 2022-23-as tanévben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A szentmisén és tanévnyitó ünnepségen részt vett Balla Mihály a térség országgyűlési képviselője és a Csach Gábor polgármester is.

 <   1 ... 100 101 102 103 104 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.