Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Szeptember 15-én, csütörtökön adták át a ceglédi Magyarok Nagyasszonya tagóvoda új épületét. Az augusztus végétől tesztüzemmódban működő óvoda szeptember 1-jével mind a 150 óvodás gyermek számára megnyitott az új, Eötvös utcai létesítményben. Az intézmény - amelynek fenntartója a Váci Egyházmegyei Katolikus Iskolák Főhatósága - átadási ünnepségén részt vett Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, dr. Tarnai Richárd Pest megye főispánja, Földi László területi országgyűlési képviselő, dr. Csáky András polgármester, valamint Marton Zsolt váci megyéspüspök is, aki megáldotta az épületet és annak használóit.
Pál Józsefet négy éve szentelték fel a Temesvári Egyházmegye püspökévé. Marton Zsolt püspök meghívására a napokban Vácra érkezett munkatársaival. Ebből az alkalomból ültünk le vele beszélgetni, hogy megkérdezzük egyházmegyéje helyzetéről, a szinodalitásról, és a püspöki lét örömeiről és kihívásairól.
Szeptember 12-14. között a Temesvári római katolikus egyházmegye munkatársai tapasztalatcserével egybekötött kirándulásra érkeztek Vácra. A háromnapos utazás során időt szántak egyházmegyéjük jövő évi pasztorális programjának megtervezésére is.
Videós tudósítás a Váci egyházmegye Veni Sancte szentmiséjéről, amelyben Lavaj Árpád a 30 éves fennállását ünneplő Szent Imre Katolikus Általános Iskola igazgatója bemutatja az iskolát és beszél azokról a kihívásokról, amelyekkel ma az oktatási-nevelési munka során találkoznak a pedagógusok.
Az albertirsai Magyarok Nagyasszony Általános Iskola régi vágya teljesült azzal, hogy saját tornaterem épülhetett az iskola mellett. Az ünnepélyes átadást szeptember 12-én tartották, az épületet dr. Beer Miklós nyugalmazott püspök áldotta meg.

 <   1 ... 101 102 103 104 105 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 19. péntek

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • 2024.04.25.
    X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.