Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

1866-ra vezetik vissza a karancssági Szentkút történetét, amikor egy fiatal legénynek látomásai voltak. A kút vizének a hagyomány szerint gyógyító hatása volt. A kút mellett 1948-ban épült meg a lourdes-i barlang. A zarándokhelynek Mindszenty József bíboros hercegprímás évente két nyilvános szentmisét engedélyezett, egyik a Kármelhegyi Boldogasszony ünnepéhez kötődik. Dénes Katalin beszámolóját olvashatják alább az idei ünnepről.
A Családok X. római Világtalálkozóján az MKPK Családiroda szervezésében tizenegy fős magyar delegáció vett részt. Köztük volt Takács Bálint és felesége Zsófia Gödről, akik nemcsak a plébániai közösségükben segítik a családokat, hanem Marton Zsolt, az MKPK Családbizottsága elnökének felkérésére tavaly országos szinten is bekapcsolódtak a magyar családpasztorációs feladatokba.
A nyári szünet első hetében június 20-tól 24-ig Nagymaroson, a plébánián Csáki Tibor atya vezetésével napközis tábort szerveztek a hittanos gyermekek részére, majd június 27-től  július 1-ig Dömösön a plébánián táboroztak a nagymarosi plébániaközösség hittanosai.

A két beszámoló alább olvasható.
Az érsekvadkerti Szent András plébánia hittanosai Máthé György plébános és Generál-Bartók Ágnes hitoktató vezetésével zarándoklatot tartottak Tata-Márianosztra útvonalon július elején.

A helyi általános iskolásokat elkísérte igazgatónőjük, tanáruk és néhány középiskolás fiatal, akik bérmálkozásra készülnek. Bartók Ágnes hitoktató beszámolóját olvashatják alább.
Burger Katalin felsőgödi hitoktató egykori és jelenlegi ifjúsági hittanosai, az elmúlt években nyári táborokat szerveztek hittanos lányoknak, 4. osztálytól kezdődően. Minden úgy indult, hogy megirigyelték a fiúk táborát, s így párhuzamosan velük, a szomszéd faluban ők is elkezdték 2007-ben a lány tábort, amit Szent Iván tábornak neveztek el.

 <   1 ... 111 112 113 114 115 ... 491  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 16. kedd

Csongor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből: „Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.