Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2014. június 21-én, szombaton 10 órakor a Váci Székesegyházban Beer Miklós megyéspüspök pappá szentelte Maczák Tamás, Kovács György, Lovassy Attila, Szabó Mihály és Balogh László testvérünket, valamint diakónussá szentelte Pálfalvi Tamást, Udvardy Lászlót és Varga Tamást.
Főtisztelendő plébános atyák, kedves paptestvérek minden kedves látogatónk!

Örömmel adjuk hírül, hogy nemrég elindult az újhartyáni katolikus hívek és a plébánia életét segítő új oldal.
Zsúfolásig megtelt az Ipoly völgye egyik szép települése, Letkés római katolikus temploma 2014. június 15-én délelőtt. A hívek nagy szeretettel várták - a környező településekről is érkeztek -, hogy meghallgassák Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, aki szokásához híven a szeretet éltető, megtartó erejéről szólt prédikációjában.
Hittan- és szertartáskönyv lovári nyelven; Új magyar fordítás a Szentírásból; egyhónaposra bővül a Katolikus Társadalmi Napok rendezvénysorozat; Szent Márton-emlékév lesz 2016-ban. Többek között ezekkel a témákkal foglalkozott A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nyári rendes ülése.
Néhány statisztikai adat az 1920. június 4. utáni Magyarországról: területének 71,4 százaléka, népességének 63,5 százaléka került idegen állam uralma alá. A vasútvonalak több mint 60 százaléka határon túlra került. Emellett határon kívül maradtak az arany, ezüst, réz, mangán, kén, antimon, horgany és só lelőhelyeink. Trianonra emlékeztek június 4-én Nógrádsipeken.

 <   1 ... 118 119 120 121 122 ... 158  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. július 22. vasárnap

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Az apostolok összegyűltek Jézushoz, és beszámoltak mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: „Gyertek ti is, (menjünk) a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!”...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.