Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Konferenciát rendeztek a váci püspöki palotában október 7-én a Váci Egyházmegyei Könyvtár alapításának 140. évfordulója és Róka János kanonok halálának 225. évfordulója alkalmából.
Idén a huszadik alkalommal rendezték meg, ITT – Imádság, Tanulás, Találkozás címmel, a magyarországi állandó diakónusok, házastársaik, a diakonátusra készülők és az iránt érdeklődők lelki és tanulmányi összejövetelét a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban, október 8–10-én. Az idei tanulmányi napokon rekordszámú, több mint kilencven diakónus, növendék, érdeklődő és házastárs gyűlt össze.
Október 5-én, hétfőn a Szentatya beszédével vette kezdetét az előző nap szentmisével megnyitott püspöki szinódus 14. rendes közgyűlésének ülésszaka. Alább a pápa megnyitó beszédét olvashatják, amelyet a Vatikáni Sajtóközpont tett közzé.
2015. szeptember 29.
„Nem vagyunk egyedül az Univer­zumban!” Istent tagadó embertestvé­reinknek ez az egyik alaptézise – hogy ne mondjam: vesszőparipája. Abbéli igyekezetüket, hogy az embert tegyék meg a Világmindenség urának, csak abbéli igyekezetük múlja felül, hogy mégse az ember üljön egyedül a trónon. Sőt! az ezirányú víziókban az idegenek legtöbbször intelligenseb­bek, mint mi; erősebbek, fejlettebbek. Alakjuk­ról megoszlanak a vélemé­nyek a sci-fi magazinok és az evolu­cionista tanulmányok lapjain, de azt axió­maként kezelik, hogy: vannak.
Hatvanban a zuhogó eső sem tántorította el a helybélieket, hogy szombaton megtartsák az újjáépített Zagyva-híd hivatalos hídavató és névadó ünnepségét. Igaz, már jó ideje birtokba vették a helybéliek és az átutazók a hidat, de most jött el a hivatalos ceremónia ideje. A hidat a város nagy szülöttéről, Boldog Meszlényi Zoltán vértanú püspökről nevezték el, aki 59 évesen, 1951. március 4-én, a Rákosi-éra hírhedt kistarcsai internálótáborában adta életét Krisztusért és a rábízottakért.

 <   1 ... 118 119 120 121 122 ... 176  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. október 23. kedd

Gyöngyi

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz: Csípőtök legyen felövezve, kezetekben pedig égő gyertya legyen. Hasonlítsatok az olyan emberekhez, akik urukra várnak, hogy mihelyt megérkezik a menyegzőről és zörget,...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.