Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Június 12-én, vasárnap szentmise keretében Marton Zsolt megyéspüspök a gödöllői Szentháromság templomban 28 személynek szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A templom zsúfolásig megtelt az ünneplő közösség tagjaival.
A Pont Neked! egy rendhagyó lelkinap volt, mert nemcsak tanúságtételekkel, de imatánccal és koncerttel is készültek a szervezők a résztvevők számára. Milyen várakozásokkal érkeztek a fiatalok a lelkinapra, és ők személy szerint mit tesznek az Egyház épüléséért? Miért fontos evangelizációs terep egy olyan rendezvényen, ahol egyházi iskolák diákjai és plébániákhoz kötődő fiatalok találkozhatnak egymással?

Nézze meg videós tudósításunkat az egyházmegye ifjúsági lelkinapjáról!
Tornay Gábor, a Váci Egyházmegye hitoktatási igazgatója nemcsak a szinodális kérdőív összeállításában vállalt fontos szerepet, de a beérkezett válaszok kiértékelésében is. A papok, hívek és egyházi közösségek visszajelzései alapján az Egyházban jelenlévő tendenciákról, kihívásokról, a jövő Egyházáról kérdeztük őt. Interjúnkat két részletben közöljük.
Június 10-én, pénteken, Monoron került megrendezésre a "Pont Neked!" ifjúsági lelkinap a Mente Ifjúsági Lelkészség, a Váci Egyházmegye pasztorális helynöksége és a Katolikus Iskolák Főhatósága szervezésében. Az első alkalommal megrendezett esemény a 13 és 19 év közötti korosztályt célozta meg, akik egyházi iskolákból és plébániákról érkeztek. A rendezvényen Marton Zsolt püspök is részt vett.
A Váci Egyházmegyei Karitásznál érkezésünkkor mindenki mosolygott, kedvesen fogadott, már messziről látszott: jó itt lenni, mert a munka jól szervezett, kreatív, és örömet ad azoknak, akik részt vállalnak belőle. Június 8-án, szerdán bepillantottunk abba a kis terembe is, ahol dr. Fodor Réka szerdánként orvosi segítségnyújtást végez.

 <   1 ... 120 121 122 123 124 ... 494  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 25. csütörtök

Márk

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.