Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Családok Évének lezárásának alkalmából, a július 2-i Váci Egyházmegyei Családtalálkozóra készülve, a Veresegyházi Egyházközség rajzpályázatot hirdet gyermekek, fiatalok számára az egész egyházmegyében.

Leadási határidő a sekrestyében, vagy a plébánián:

Június 7.

2112. Veresegyház, Szentlélek tér 1-3.
Idén május 22-re esett a tömegtájékoztatás világnapja. Ferenc pápa a korábbi évek hagyományát követve üzenetet intézett a hívekhez, melynek témája: a szív fülével hallgatni.
2022. május 15-én, vasárnap délelőtt a Szolnok-Vár, Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban a keresztény nagykorúság szentségében részesítette az erre felkészült híveket Marton Zsolt váci megyéspüspök. Ekkor került sor a Vártemplom főpásztor által történt ünnepélyes megáldására is.
Május 14-e egyike volt azoknak a ritka napoknak, amikor a szeretetszolgálatot végző emberek részesültek akkora adományban, amit csak képes befogadni a szív. A Váci Egyházmegyei Karitász lelki napot és baráti találkozót tartott önkéntes munkatársai számára, a Váci Piarista Kilátóban.
Május 15-én Ferenc pápa tíz új szentet avatott. Az oltárra emeltek között volt Charles de Foucauld francia szerzetespap is. Az ünnepi szentmisére Rómába érkezett Urr Zsolt Ipoly monori plébános egy tizenöt fős zarándokcsoporttal. A plébániához tartozik Vasad filia is, ahol Charles de Foucauld egyetlen magyarországi emlékhelye található. Urr Zsolt Ipolyt a szenttéavatási liturgia után  a Magyar Kurír munkatársa kérdezte. 

 <   1 ... 122 123 124 125 126 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 18. csütörtök

Andrea és Ilma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

A kenyérszaporítás utáni napon Jézus így szólt a sokasághoz: „Senki sem jöhet hozzám, ha nem vonzza az Atya, aki küldött engem. Én feltámasztom őt az utolsó napon. A prófétáknál ezt olvassuk: „Mindnyájan...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • 2024.04.25.
    X. KERESZTÉNY NEVELÉSTUDOMÁNYI KONFERENCIA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.