Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

„MÁRIA TERÉZIA 305” címmel nyílt időszaki kiállítás májusban Vácon. A tárlat a városi Tragor Ignác Múzeum munkatársainak köszönhetően jött létre, a főtéri "Elefántos" házban (cím: Vác, Március 15 tér 23.), ahol az Egyházmegyei Múzeumtól kölcsönzött tárgyak - egy Mária Terézia-korabeli bordó karszék, egy különleges miseruha, monstancia fényképe, két festmény - is helyet kaptak.
Marton Zsolt váci megyéspüspök, mint az év kiemelkedő eseményére tekint a Családok X. Világtalálkozójára, amely Rómában lesz 2022. június 22–26. között. Ezzel párhuzamosan a Szentatya minden országnak és egyházmegyének felkínálja a lehetőséget helyi családtalálkozók szervezésére, amelyeken keresztül a római központi rendezvény üzenete többekhez elérhet.
Marton Zsolt váci megyéspüspök a következő személyi változásokat rendelte el a Váci Egyházmegyében.
2022. május 29.
Az első Ifjúsági Világtalálkozót II. János Pál Pápa hirdette meg 1984-ben. Azóta egyházmegyénként minden évben, világegyházi viszonylatban pedig háromévente kerül megrendezésre az esemény.
Ferenc Pápa 2021-ben Virágvasárnapról áthelyezte az Ifjúsági Világnapot Krisztus Király vasárnapjára, s egyúttal felhívást intézett minden egyházmegyéhez, hogy szervezzék meg saját ifjúsági világnapjukat ebben az időben.
Marton Zsolt megyéspüspök áldotta meg azt az idősotthont, amelyet idén februárban vett át a Váci Egyházmegye Szamaritánus Szolgálata az állami fenntartótól. A 80 férőhelyes, vegyes profilú intézményben az átvétel óta zavartalanul folyik az ellátás, a fenntartónak további tervei vannak az épület átalakítására, hogy az idősekről igényeiknek megfelelően és jobb színvonalon tudjanak gondoskodni.

 <   1 ... 123 124 125 126 127 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 27. szombat

Zita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok.” Fülöp megjegyezte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.