Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmise keretében három település – Nógrád, Berkenye, Diósjenő - 29 fiatalját bérmálta meg május 8-án, Jó Pásztor vasárnapján. Az alábbiakban Bőgér Eszter közösségszervező személyes hangvételű írását olvashatják az ünnepről.
Már mi is beszámoltunk arról, hogy május 4. és 6. között Vácon tartotta idei konferenciáját a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (FAFCE). A találkozón megszólaltattuk Marton Zsolt családreferens püspököt, aki szerint „a család minden lelkipásztorkodásnak az alapja kell, hogy legyen, hiszen, ha a család meg van szólítva, akkor mindenki meg van szólítva”.
A Nógrád megyei Érsekvadkerten, tartották idén május 8-án a harmincadik országos búzaszentelő ünnepséget. A település határában Máthé György kanonok-plébános atya, a szentmisét követően áldotta meg a sarjadó búzát. A település Szent András templomában gyűltek össze a hívek és az érdeklődők Jó Pásztor vasárnapján (Húsvét 4. vasárnapja), hogy együtt ünnepeljenek, és ugyanakkor imádkozzanak a papi hívatásokért. Az ünnepséget a Magyar Katolikus Rádió és az MTVA közösen közvetítette.
Magyarországon az irgalmasság misszionáriusai még nincsenek benne a köztudatban, feladatkörüket a Szentatya hat éve hozta létre (szerk.). Idén április 26-án tartották meg a Vatikánban az Irgalmasság misszionáriusainak a találkozóját, melynek során a résztvevők találkozhattak a Szentatyával, meghallgatták a tanítását, majd kiértékelték eddigi tevékenységüket és az előadások révén elmélyítették küldetésüket. Kocsis Imre atyát, biblikus professzort korábban erre a feladatra nevezte ki Ferenc pápa. A találkozó alkalmából a vatikáni rádió műsorában Vértesaljai László beszélgetett a professzorral az irgalmasság misszionáriusainak feladatairól. A beszélgetésről összefoglalót készítettünk.
Marton Zsolt váci püspök, az MKPK Családügyi Bizottsága elnökének meghívására „A család Európa kincse” címmel május 4-én Vácon tartotta idei konferenciáját a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (FAFCE). A rendezvényen előadást tartott Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, dr. Molnár Balázs a KINCS elnökhelyettese és Vincenzo Bassi a FAFCE elnöke, valamint videóüzenetet küldött a résztvevők számára Novák Katalin megválasztott köztársasági elnök.

 <   1 ... 125 126 127 128 129 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.