Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Pintér Balázs érettségi után egyből a papi hivatás mellett döntött; 19 évesen jelenleg ő a Váci Egyházmegye legfiatalabb kispapja. Tavaly szeptemberben kezdte meg tanulmányait a kismarosi előkészítő szeminárium nulladik évfolyamán. A szeminaristáknak a Kafarnaum-ház ad otthont, mely a kismarosi ciszterci nővérek monostorának területén található. Balázst a szemináriumban eltöltött nyolc hónapjáról és személyes meghívástörténetéről kérdeztük.
A Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (Federation of Catholic Family Associations in Europe – FAFCE) május 4-én Vácon tartotta közgyűlését a Piarista Kilátó Központban, számos főpásztor részvételével. Vincenzo Bassi, a FAFCE elnöke válaszolt kérdéseinkre a szervezet céljairól, az előttük álló kihívásokról.
Marton Zsolt váci megyéspüspök ünnepi szentmise keretében három település – Nógrád, Berkenye, Diósjenő - 29 fiatalját bérmálta meg május 8-án, Jó Pásztor vasárnapján. Az alábbiakban Bőgér Eszter közösségszervező személyes hangvételű írását olvashatják az ünnepről.
Már mi is beszámoltunk arról, hogy május 4. és 6. között Vácon tartotta idei konferenciáját a Katolikus Családszervezetek Európai Szövetsége (FAFCE). A találkozón megszólaltattuk Marton Zsolt családreferens püspököt, aki szerint „a család minden lelkipásztorkodásnak az alapja kell, hogy legyen, hiszen, ha a család meg van szólítva, akkor mindenki meg van szólítva”.
A Nógrád megyei Érsekvadkerten, tartották idén május 8-án a harmincadik országos búzaszentelő ünnepséget. A település határában Máthé György kanonok-plébános atya, a szentmisét követően áldotta meg a sarjadó búzát. A település Szent András templomában gyűltek össze a hívek és az érdeklődők Jó Pásztor vasárnapján (Húsvét 4. vasárnapja), hogy együtt ünnepeljenek, és ugyanakkor imádkozzanak a papi hívatásokért. Az ünnepséget a Magyar Katolikus Rádió és az MTVA közösen közvetítette.

 <   1 ... 126 127 128 129 130 ... 495  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 27. szombat

Zita

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Az utolsó vacsorán Jézus így szólt tanítványaihoz: „Ha ismernétek engem, Atyámat is ismernétek. De mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok.” Fülöp megjegyezte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, és ez...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.