Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Megalakulásának 30. évfordulóját ünnepelte december 6-án a Váci Egyházmegyei Karitász. A váci Piarista Kilátóban megtartott ünnepségen felidézték Lázár Ilona C.S. nővér szolgálatát, aki első szervezője volt a Váci Egyházmegye karitász tevékenységének és hálózatának 1991-ben. A megemlékezésen részt vett Marton Zsolt megyéspüspök, dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök, dr. Varga Lajos segédpüspök, valamint Kármán János atya, korábbi Karitász igazgató. A jubileum alkalmából bemutatták a „Baráti levél” c. újrainduló kiadvány különszámát és átadták az országos és egyházmegyei elismerő okleveleket azoknak a csoportoknak, amelyek 1991 óta segítik a szegényeket.
November 21-én Mohos Gábor püspök szentmise keretében lektorokat- és akolitusokat avatott a szeminárium közösségében. Hümpfner Erik váci egyházmegyés papnövendékünk ezúton nyert felvételt a lektori (felolvasói) szolgálatra.
November 28-án, advent első vasárnapján délelőtt a Rétsági járáshoz tartozó, festői fekvésű Kisecset ünnepi díszben, énekszóval fogadta Marton Zsolt váci megyéspüspököt, aki a több éven át zajló teljes felújítás után, főpapi szentmise keretében megáldotta a Nógrád megyei község 250 éves templomát.
Keresztutat adtak át advent első vasárnapján, Rimócon. A Szent József Katolikus Férfiszövetség kezdeményezésére elkészült stációkat Marton Zsolt váci megyéspüspök áldotta meg.
A családok, idősek, egyedülállók mellett áll a Katolikus Karitász az idei adventben is. A Karitász november 22-én indította el országos segélyprogram-sorozatát „Tárjátok ki a szíveteket!” címmel, amely során adománygyűjtést hirdet, és rászoruló családokat segít a téli időszakban és karácsonykor.

 <   1 ... 138 139 140 141 142 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.