Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2021. november 6-án a máriabesnyői Nagyboldogasszony bazilikában 13 lektort és 18 akolitust avatott Marton Zsolt váci megyéspüspök. Koncelebránsok voltak az egyházmegyében a képzésért felelős: Turai János leköszönő és Farkas László kenevezett atyák. Az eseményen zsúfoltságig megtelt a bazilika, hiszen a meghívottak között voltak a jelöltek, feleségeik, gyermekeik és családtagjaik.
Marton Zsolt megyéspüspök Kocsis Imre teológiai professzornak ünnepélyesen adta át Borromei Szent Károly, a Váci Székeskáptalan védőszentjének ünnepén az „Irgalmasság Misszionáriusa” kinevezésről szóló okiratot, amelyet Ferenc pápa nevében küldött az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa, majd méltatta a nagyprépost lelkületét és lelkipásztori tevékenységét. A váci székesegyház kanonokjai közé kinevezte Varga László tiszteletbeli kanonok, tereskei címzetes apát, zeneigazgató-karnagyot és Máthé György tétmonostori címzetes prépost, esperes, püspöki tanácsost. Eskütételükre és a kanonoki jelvények átadására a váci Karolina-kápolnában került sor, mivel a székesegyházban felújítási munkálatok zajlanak.
Dunaharaszti Rákóczi-liget városrészében az egyházközösség tagjainak kezdeményezésére és összefogásával új templom épült, amelyet 2021. október 30-án Marton Zsolt váci megyéspüspök áldott meg ünnepi szentmise keretében. A Szent Imre nevét viselő templom megépülését a helyi hívek adományai és nagyon sok önkéntes munkája, valamint az egyházmegye, az önkormányzat és az állam anyagi támogatása tette lehetővé.
2021. november 2.
November 2-án tartjuk a halottak napját. Ezen a napon a katolikus egyház ünnepélyesen minden elhunytról, de különösen is a tisztulás állapotában levő szenvedő lelkekről emlékezik meg.
November 1-jén ünnepeljük az összes szentet, vagyis valamennyi megdicsőült lelket, akikről sokaságuk miatt a kalendárium külön, név szerint nem emlékezhet meg. Ezen a nagyon szép ünnepen, amit a naptár „Mindenszentek ünnepeként” említ, a hívek számára előírás a szentmisén való részvétel.

 <   1 ... 143 144 145 146 147 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.