Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

dr. Pétery József 1890-ben született Miskolcon, értelmiségi családban. Innsbruckban, a jezsuiták által vezetett Canisiánumban készült fel a papságra. Vácra kerülése előtt Egerben a papnevelésben vett részt, de elsősorban a liturgiatörténetben volt járatos. 1942-ben lett váci püspök, a II. világháború idején.
A súlyosbodó járványhelyzetre való tekintettel, Marton Zsolt püspök a Váci Egyházmegyében 2021. november 1. napjától az alábbiakat rendeli el.
2021. október 20-án ünnepelte a bátonyterenyei Szent II. János Pál Katolikus Óvoda és Általános Iskola fennállásának 10. évfordulóját. Az ünnep alkalmából Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a kisterenyei Szent István vértanú templomban.
A szentmisét követően a jubileumi ünnepség az iskola épületében folytatódott, amelyen köszöntőt mondott Selmeczi Zoltán, a Váci Egyházmegyei EKIF főigazgatója.
Október 11-én és 12-én nagy sikerrel lezajlott az Apor Vilmos Katolikus Főiskola és Martonvásár önkormányzata által közösen szervezett VI. Kisgyermeknevelési Konferencia, amelynek fókuszában idén a hagyomány és újítás állt.
A megnyitón köszöntőt mondott Marton Zsolt váci megyéspüspök, dr. Szabó Tibor, Martonvásár polgármestere, valamint dr. Gloviczki Zoltán, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola rektora.
Tizenöt millió forint összegű pályázati pénzből készült el az újlengyeli plébánia épülete, melyet október 17-én, Marton Zsolt megyéspüspök ünnepélyes megáldott. A püspök ez alkalommal 17 fiatalnak szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. A felújított plébánia épületében két bölcsődei csoport indul.

 <   1 ... 144 145 146 147 148 ... 490  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 29. péntek

Auguszta

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Ettől fogva Pilátus azon volt, hogy szabadon bocsássa Jézust. A zsidók azonban ezt kiáltozták: „Ha szabadon bocsátod, nem vagy a császár barátja. Mert mindaz, aki királlyá teszi magát, ellene szegül a császárnak.” E...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.