Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2013. október 3-án, este 6 órakor a sződligeti Nagyboldogasszony templomban ünnepi szentmise keretén belül, Dr. Beer Miklós püspök atya újra megszentelte a nemrégiben felújított templomot. (fotók: Mente Média Misszió)
2013. október 7.
Hagyományosan, a Szent Főangyalok ünnepéhez legközelebb eső szombaton, azaz idén szeptember 28-án avatta fel Dr. Beer Miklós megyéspüspök a váci egyházmegye idén végzett akolitusait és lektorait a Szent Mihályról és a Nagyboldogasszonyról nevezett váci székesegyházban. Képeinken az avatás pillanatai.
A mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhelyen olyan építkezés kezdődik, amely megújítja az épületegyüttest, miközben a nemzeti és a spirituális közösséget is erősíti - mondta Áder János köztársasági elnök a Nemzeti kegyhely felújítását jelképesen megkezdő alapkőletétel alkalmából tartott beszédében, október 3-án, csütörtökön, Szent Ferenc tranzitusának ünnepén. Ez alkalomból az ország több rendházából érkeztek ferences testvérek. A tranzitus ünneplését Magyar Gergely tartományfőnök vezette. Az alapkövet Varga Lajos váci segédpüspök áldotta meg, az ünnepségen résztvett Keresztes Szilárd hajdúdorogi emeritus görögkatolikus püspök, valamint, Erdő Péter bíboros képviseletében Székely János esztergomi segédpüspök.
A HIT ÉVÉBEN KÖNYVVEL A KÉZBEN

Könyvajánló a Váci Egyházmegyei Könyvtárból
Vác városában 2013. szeptember 27-én délután került megrendezésre a Fogyatékossággal élők esély-egyenlőségének napja. Az immár hagyományossá vált eseményen a Váci Egyházmegyei Karitász is képviseltette magát.

 <   1 ... 145 146 147 148 149 ... 169  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. szeptember 25. kedd

Eufrozina és Kende

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer egy házban tanított, amikor odajöttek anyja és rokonai, de a tömeg miatt nem tudtak bejutni hozzá. Ekkor jelentették neki: „Anyád és rokonaid kint állnak, és látni akarnak.” Ő azonban így válaszolt: „Az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók.

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.