Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Marton Zsolt megyéspüspök a váci Szent Kereszt ferences templomban (Barátok temploma) 2021. október 16-án esti szentmisével nyitotta meg a szinódusi folyamat váci egyházmegyei szakaszát.
Kruchió László, az ismert dekoratőr családjával együtt a plébánia aktív tagja, és sokak örömére a plébániához tartozó épületrészben és udvarban valósította meg évek óta dédelgetett álmát: egy csodaszép helyet, ahol öröm együtt lenni, találkozni másokkal. Urr Ipoly plébános október 16-án áldotta meg az épületet.
Az Így főznek a magyar katolikusok – 52 hét – 52 recept című kiadvány interjúk, történetek, receptek és fotók révén mutatja be hazánk katolikus főpásztorait, papjait és világi híveit; úgy, ahogy még nem ismerjük őket. A kiadványt a Magyar Kurír forgalmazza és az Új Ember könyvesboltban, illetve online könyváruházában (bolt.ujember.hu) érhető el.
A Katolikus Karitász idén is elismerte a Caritas Hungarica díjjal azoknak az önkéntesek a munkáját, akik kitartó szeretettel és empátiával szolgálják rászoruló embertársainkat. A Váci Egyházmegyéből idén négy önkéntes munkatársunk részesült az elismerésben, amelyet 2021. október 9-én, szombaton adott át Spányi Antal püspök, a Katolikus Karitász elnöke, Écsy Gábor a Katolikus Karitász igazgatója, valamint Kovács Gábor a Váci Egyházmegyei Karitász igazgatója a Magyar Szentek Templomában Budapesten, ahol a többi egyházmegyei karitász szervezettel együtt ünnepelték az ország számos részéből érkezett, elismerésben részesült önkénteseit.
Az MKPK Családügyi Bizottsága és a Váci Egyházmegye közös szervezésében első alkalommal tartottak Életvédő Szakmai Napot hitoktatóknak, családreferenseknek, lelkipásztoroknak és minden olyan világinak, akik elkötelezettek az élet védelme mellett és munkájukban vagy önkéntesként szeretnének tenni is ezért. A nap előadásainak, szakmai beszélgetéseinek a fókuszában ezúttal az abortusz állt, amely hazánkban és a világban komoly gondokat okoz lelki, egészségügyi, de akár gazdasági szempontból is. A váci Piarista Kilátó Központban tartott rendezvényen részt vett Marton Zsolt váci püspök, az MKPK családreferense.

 <   1 ... 147 148 149 150 151 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 16. kedd

Csongor

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben, amikor Jézus az örök élet kenyeréről beszélt, így szóltak hozzá a tömegből: „Hadd lássuk, milyen csodát művelsz, hogy higgyünk neked! Mit tudsz tenni? Atyáink mannát ettek a pusztában, amint az...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.