Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Augusztus 15-én, este hat órakor ünnepelték a jelentős számban megjelent hívek püspökükkel együtt Nagyboldogasszony Ünnepnapját a Váci Székesegyházban. A Székesegyházat Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére szentelték fel, 1772-ben.
Az új-hatvani neobarokk római katolikus templom, melyet 1929. augusztus 20-án, Szent István király tiszteletére szenteltek fel, augusztus 13-án zsúfolásig megtelt. Ezen a napon tartotta a templom plébánosa Bokros Levente atya utolsó szentmiséjét a településen és búcsúzott el híveitől. Bemutatta utódját Farkas László atyát és kérte a híveket, hogy fogadják be az új plébánost. Nem búcsúmise a mai, hanem hálaadás az elmúlt három évért – ezzel a szavakkal indította a vasárnapi szentmisét Farkas László, az új plébános.
A Katolikus Egyház augusztus 15-én, kedden Szűz Mária halálát és mennybevételét, vagyis Nagyboldogasszony napját ünnepli.
Ferenc pápa így fogalmaz: Mária hite életút. A zsinat leszögezi, hogy Mária a „hit zarándokútját járta” (LG, 58). Ezért ő előttünk jár ezen a zarándokúton, elkísér és támogat bennünket.
Az ősegyházig visszanyúló hagyomány szerint a Megváltó édesanyjának, Máriának holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe.
Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írását, liturgikus jegyzetét olvashatják az alábbiakban.
Új haranggal gazdagodott a múlt hétvégén Kisbárkány község egyik legkiemelkedőbb látnivalója, a falu végén magasló római katolikus templom. A Lengyelországból érkezett, mintegy kilencven kilogrammos öntvényt Havas Boldogasszony tiszteletének alkalmából – a falubúcsúval egybekötötten – dr. Varga Lajos váci segédpüspök szentelte fel, majd egy ünnepi szentmisét is bemutatott a szép számban összegyűlt hívek előtt.

 <   1 ... 150 151 152 153 154 ... 239  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. szeptember 17. kedd

Zsófia

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Jézus elment Naim városába. Vele mentek tanítványai és nyomukban nagy népsokaság. Amikor a város kapujához közeledett, halottat hoztak ki, egy özvegyasszony egyetlen fiát. Az édesanyát sokan kísérték a...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
 • 2019.09.17. 18:00
  PÁLOS FRIGYES ATYA ÉRTÉKŐRZŐ ÖRÖKSÉGE
 • 2019.09.19. 18:00
  KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ - PORRAL FESTVE
 • 2019.09.20. 17:00
  A FORTE FOTÓKLUB VÁC TAGJAINAK FOTÓKIÁLLÍTÁSA - ÉVEZREDES VÁCI EGYHÁZMEGYE CÍMMEL
 • 2019.09.20.
  L’ART FEST - MŰVÉSZETI FESZTIVÁL KÜLÖNLEGES ALKOTÓKKAL - meghívottaknak
 • 2019.09.21. 14:00
  FORRÁSPONT - MÉG EGY NAP JÉZUSSAL
 • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.