Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2021. augusztus 18.
A sok évközi online találkozó után végre a nyár meghozta a személyes találkozás lehetőségét a fiatalok számára is. Minden régióban tartanak ifjúsági táborokat, a Galga-menti közösség közel 100 tagja – régiek és újak - augusztus 2-7. között Máriabesnyőn találkoztak. Marton Zsolt püspök atya tanúságtétele is a program része volt.
Augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján a váci Piarista templomban Marton Zsolt váci püspök kiszolgáltatta a bérmálás szentségét.
2021. augusztus 15.
A Katolikus Egyház augusztus 15-én Szűz Mária halálát és mennybevételét, vagyis Nagyboldogasszony napját ünnepli.
Az ősegyházig visszanyúló hagyomány szerint a Megváltó édesanyjának, Máriának holttestét nem engedte át a földi enyészetnek, hanem röviddel halála után föltámasztotta és magához emelte a mennyei dicsőségbe.
Augusztus 9-én, Boldog Ceferino halálának 85. évfordulóján Szátokon találkoztak azok a gyerekek, akik a Váci Egyházmegye cigánypasztorációs hálózata által fenntartott napközis foglalkoztatókba járnak. A közel 60 gyerek és animátoraik, önkéntes segítőik játékos közösségi programokkal emlékeztek meg a cigánypasztorációs központ névadójáról, a romák patrónusaként is tisztelt spanyol lókereskedőről. Az ünnep szentmisével zárult.
A szadai közösség idén is Kaposszentbenedeken táborozott. 74 fő volt együtt másfél évestől a 82 évesig. A tábor témája Szent József alakja volt.

 <   1 ... 152 153 154 155 156 ... 489  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. március 28. csütörtök

Gedeon és Johanna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Húsvét ünnepe előtt történt. Jézus tudta, hogy elérkezett az óra, amikor ebből a világból vissza kell térnie az Atyához. Mivel szerette övéit, akik a világban voltak, még egy végső jelét adta szeretetének. Vacsora...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.