Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Ferenc pápa üzenete a betegek 22. világnapjára
Kedves Testvéreim!

1. A betegek 22. világnapja alkalmából ­­− melynek témája: Hit és szeretet: „Nekünk is kötelességünk életünket adni testvéreinkért” (1 Jn 3,16) − különösen a betegekhez fordulok és mindazokhoz, akik ápolják, gondozzák őket.
Columbéria nővér már nagyon öreg volt. Ki se igen tudott jönni a szobájából a függőfolyosóra, pedig szerette volna legalább messziről látni még az Örökimádás templomot, ahol hű szolgálattal töltött egy életet.
Január 17-18-án az egyházmegyei családreferensek szokásos, évindító országos találkozójára, Vácott került sor. Részt vett a találkozón Dr. Bíró László családreferens püspök, a Magyar Katolikus Családegyesü­let munkatársai, valamint 13 egyházmegyéből atyák és házaspárok.
A világon több mint egy évszázada; hazánkban néhány évtizede hagyomány, hogy január utolsó hetében ökumenikus imahéttel fejezzük ki a keresztények egységét Krisztus­ban. Vácott idén az evangélikus templomban, 19-én, vasárnap este 6 órakor kezdődő istentisztelettel vette kezdetét az imahét.
A Credo-ház január 14-ei meghívott vendégei Csáky Pál és Dunajszky Géza voltak, akik bemutatták legutóbb megjelent könyveiket.

 <   1 ... 155 156 157 158 159 ... 186  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. december 10. hétfő

Judit

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egyik napon, amikor Jézus tanított, farizeusok és törvénytudók is ültek körülötte, akik Galilea és Júdea különböző falvaiból és Jeruzsálemből jöttek. Az Úr ereje akkor arra indította Jézust, hogy...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.