Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A Börzsöny Muzeális Gyűjtemény és az Ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon munkatársai és lakói szeretettel meghívják Önt, Családját és Barátait 2014. november 15-én, szombaton 15 órára az otthon lakóinak munkáiból rendezett kiállítás megnyitójára a szobi Börzsöny Múzeumba.
Nov. 14-én, pénteken ünnepli a váci Piarista Gimnázium rendalapítójának pártfogását alapításának 300. évfordulóján. Az ünnepi szentmise – amelyet Dr. Beer Miklós megyéspüspök celebrál - a Székesegyházban lesz 8:30-kor, az iskolai ünnepély a Madách Imre Művelődési Központban 10:30-kor. Szeretettel várjuk a paptestvéreket mindkét alkalomra.
Németh László pápai prelátus atya, a római Szent István Ház főigazgatója és alapítványának elnöke november 12-én meglátogatta a Pásztón 2013 szeptemberében megalapított magyar szentekről elnevezett általános iskolát és óvodát. A katolikus intézmény a „Magyar Szentek Hete” programsorozatára hívta meg László atyát, ami a katolikus iskola nevelési évének egyik kiemelkedő eseményévé vált.
2014. november 13. 10:30
November 13 és 15. között, csütörtöktől szombatig Máriabesnyőn a Mater Salvatoris Lelkigyakorlatos Házban (2100 Gödöllő - Máriabesnyő, Kapucínusok tere 3) rendezik meg a 21. Családkongresszust, melynek idei mottójául Szent Ágoston mondását választották: „Semmi sem győzhet, csak az igazság, semmi sem boldogíthat, csak a szeretet”. November 13-án, csütörtökön 14.30 órakor kezdődik a megnyitó ünnepség, melyen köszöntőt mond Beer Miklós és Bíró László püspök, valamint Turai János a Lelkigyakorlatos Ház igazgatója.
Szent Cirill és Metód, a szlávok megtérítői és a szláv írásbeliség megteremtőinek évfordulója alkalmából, Szent Cirill és Metód Emlékéremmel tüntette ki dr. Beer Miklós váci megyéspüspököt Dr. Tibor Mikuš, a Nagyszombati Kerületi Önkormányzat elnöke. Az érmet még tavaly, az alapítás évében ítélték oda a püspöknek, átadására azonban csak idén november 10-én, hétfőn került sor, a váci püspöki palota dísztermében. Beer Miklós mellett átvehette az emlékérmet Fördős Attila, Vác polgármestere, valamint Alt Gyula, a Váci Szlovák Önkormányzat elnöke is.

 <   1 ... 159 160 161 162 163 ... 205  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. március 19. kedd

Bánk és József

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának. Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.