Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Jótékonysági hangversenyt rendeztek a váci Székesegyházban június 15-én este a nemrégiben megszervezett Eucharisztikus Kongresszus támogatására.
Vác: Árvízi látkép a Székesegyház tetejérőlMinden idők legnagyobb dunai árvize vonul le a napokban, hazánkban is próbára téve a folyó partján élő embereket és a védekezésben résztvevőket. Az árvízről percről percre értesülhetünk az írott és az elektronikus médiából; összefoglalónkban ezért csak a váci egyházmegyét érintő történésekről adunk röviden számot, főként a helyszínen készült fotókkal illusztrálva azt a példátlan méretű összefogást és helytállást, amelynek révén nagy, de viszonylag elviselhető mértékű anyagi kárral ugyan, de emberi áldozat nélkül átvészeltük ezt a természeti csapást.
Sándor István vértanúságának 60. évfordulóján, június 8-án délután 18 órai kezdettel ünnepi szentmisével emlékeztek a város szülöttéről a szolnoki plébániatemplomban - tudósít a szaleziak.hu. A szentmisét Ábrahám Béla szalézi tartományfőnök mutatta be, a szentbeszédet don Pierluigi Cameroni, a szalézi rend egyetemes posztulátora mondta, aki Rómából érkezett, hogy tanácsaival, tapasztalataival segítse az októberi boldoggáavatásra készülő magyar szaléziakat.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a korábbinál nagyobb figyelmet fordít a nevelésre, ezért szerepel benne az az előírás, amely az érettségi bizonyítvány kiadását 50 óra közösségi szolgálat teljesítéséhez köti minden magyar tanulónak. Ez már érinti a 2012-2013-as tanévben végző nyolcadikos, kilencedikes (ötosztályos gimnázium esetén tízedikes) diákokat is, akik a középiskola 9. 10. 11. (esetenként 12.) osztályában fogják teljesíteni ezt. A diákok választása önkéntes annyiban, hogy ki milyen fogadó helyszínen szeretné letölteni az 50 órát.
A Magyar Katolikus Karitász is részt vesz a rendkívüli időjárás és minden idők eddigi legnagyobb dunai árvizének katasztrófavédelmi és humanitárius szükséghelyzete miatt megalakított Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsban. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetésével működő szervezet összehangolja a segélyszervezetek munkáját, elkerülendő azt, hogy egy helyen a szükségesnél többen segítsenek, míg másutt nem jut segítség. A védelem szervezői a 11711711-22222222-es banki számlaszámra várják a segítő szándékúak adományait az árvízi veszélyhelyzet elhárítására és a bajba jutott emberek megsegítésére.

 <   1 ... 159 160 161 162 163 ... 176  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. október 21. vasárnap

Orsolya

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Zebedeus fiai, Jakab és János odamentek Jézushoz, és ezt mondták: „Mester, szeretnénk, ha megtennéd nekünk, amit kérünk.” Ő megkérdezte: „Mit kívántok, mit tegyek nektek?” Ezt felelték:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.