Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

225 gyerek, illetve kísérőjük jutott el november 29-én a Fővárosi Nagycirkusz adventi jótékonysági műsorára a Váci Egyházmegyei Karitász segítségével. A legkisebbektől (a Váci Katolikus Óvoda) a nagyobbakig, mindenki nagyon élvezte az előadást. Külön köszönet a szervezőknek a nagyvonalú felajánlásért!
„Emeljétek fel fejeteket, mert közeledik a megváltásotok.”
(Lk. 21,28)

Advent első vasárnapján december 1-én fél 12-kor ünnepélyes gyertyagyújtás volt a váci Székesegyház Gyermekkórusának 100 énekes gyermekének közreműködésével az egyházmegye fő templomában.
Püspöki szentmisével zárta le a XVI. Benedek, emeritus pápa által tavaly meghirdetett Hit évét a Váci egyházmegye papsága és hívei előtt Dr. Beer Miklós megyéspüspök november 24-én, Krisztus Király vasárnapján, a zsúfolásig megtelt váci székesegyházban.
A Szentatya, Ferenc pápa november 25-ével elfogadta Katona István lemondását az Egri Főegyházmegye segédpüspöki szolgálatáról, az Egyházi Törvénykönyv 411. kánonja és a 401. kánon 1. §-a értelmében.
Mintegy 640-en zarándokoltunk november 17-én, Szent Erzsébet ünnepe alkalmából a Váci Egyházmegyei Karitász szervezésében Sárospatakra.

 <   1 ... 159 160 161 162 163 ... 187  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2018. december 15. szombat

Valér

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal így szólt Jézus a néphez: „Kihez hasonlítsam ezt a nemzedéket? Hasonlít a piacon tanyázó gyermekekhez, akik odakiáltják pajtásaiknak: „Furulyáztunk, de nem táncoltatok. Siránkoztunk, de nem zokogtatok.”...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.