Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A VÁCI SZÉKESEGYHÁZ FELSZENTELÉSÉNEK ÉVFORDULÓJA

Kétszáznegyvenöt évvel ezelőtt szentelte fel Migazzi Kristóf bécsi érsek, bíboros, püspök - akinek ez év szeptemberében szobrot is állítanak a váciak a püspöki palota előtt - a székesegyházat vagy, ahogy a váciak nevezik a Nagytemplomot, a Mennybe felvett Boldogságos Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére 1772-ben.
2017. augusztus 21.
Szomorú szívvel, fájdalommal de Isten akaratában megnyugodva értesítjük mindazokat, akik szerették Laci atyát, hogy 2017. augusztus 19-én visszaadta lelkét a Teremtőnek.
Kapás László tiszteletbeli kanonok, volt Zebegényi plébános temetése augusztus 25-én pénteken 16 órakor lesz Zebegényben.
2017. augusztus 20-án, Szent István király napján, a Konstantin téren az ünnepi program keretében Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök megáldotta az új kenyeret.  A megáldott kenyérből az egybegyűltek haza vihettek maguk és hozzátartozóik számára.

Fotó: Jantsky Viktória

Váci Egyházmegye
Szent István királyunk napján hagyományosan országszerte megszentelik az „Új Kenyeret”. Heréd (Hatvantól 6 kilométerre található régi palóc település) és környékén az ünnepi „asztalra” Samu Alfonzné kezei közül kerül ki a szentelésre váró legfontosabb testi táplálék.
Áder János, Magyarország Köztársasági Elnökének megbízásából, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, kimagasló szakmai munkája elismeréseként kitüntetéseket adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban 2017.  augusztus 18-án.

 <   1 ... 168 169 170 171 172 ... 259  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. december 15. vasárnap

Valér

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben: Amikor a börtönben raboskodó János Jézus tetteiről hallott, elküldte hozzá tanítványait, hogy kérdezzék meg tőle: „Te vagy-e az, akinek el kell jönnie, vagy valaki mást várjunk?” Jézus így...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.