Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

„Élő kövekkel”: Egyhá­zun­kért és saját közösségükért tenni kész férfiakkal telt meg február harmadik hétvégéjén a má­ria­besnyői Mater Salvato­ris Lelkigyakorlatos Ház. A Váci Egyházmegye harminc állandó diakónusának többsége mellett a váci és esztergom-budapesti diakónusjelöltek, valamint az egyházmegyei akolitusképzés jelen évben zajló mindkét évfolyamának hallgatói – közel száz személy – egyszerre vettek részt az éppen aktuális képzési- és továbbképzési alkalmakon.
2016. január 27-én kaptuk a szomorú hírt, hogy a balassagyarmati kórházban elhunyt Konrád István diakonus testvérünk, aki 2004. szeptember 1. és 2005. október 1. között szolgált egyházközségeinkben. Néhány nappal később, január 30-án kísértük őt utolsó útjára, a szécsényi ferences templom kriptájában helyezték el hamvait. Ságújfalu, Etes, Karancsság, Szalmatercs, Piliny és Karancsalja plébániák Krisztushordozó c. lapjának cikkében Dr. Varga Lajos segédpüspök búcsúztatóját is olvashatják.
A Váci Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti iskola nyílt napot tart és tájékoztatást ad a leendő első osztályos gyermekek szülei számára
február 16-án kedden
délelőtt 9 órakor.

Bővebb információk a mellékelt plakáton és itt:
Bízzuk magunkat az irgalmas Jézusra, ahogy Mária tette:
„Tegyetek meg mindent, amit csak mond” (Jn 2,5)

Kedves Testvérek!

A betegek XXIV. világnapja lehetővé teszi számomra, hogy különösen közel kerüljek hozzátok, kedves beteg embertársaim, valamint azokhoz is, akik ápolnak benneteket.
Miután erről a napról a Szentföldön ünnepélyes keretek között emlékeznek majd meg, ebben az évben azt javaslom, hogy a kánai menyegző evangéliumi történetéről elmélkedjünk (Jn 2,1-11), ahol Jézus az édesanyja közbenjárására vitte végbe első csodáját.
Miután Mária megkapta Gábriel arkangyaltól a jó hírt, a Magnificat-ban prófétai módon megénekli az irgalmat, amellyel Isten kiválasztotta őt. A názáreti Szűz, József jegyese ily módon az Egyház tökéletes jelképévé válik, amely evangelizál, mivel ő az, aki a Szentlélektől szűz méhébe fogadta az Evangéliumot. A prófétai hagyományban, az irgalom valóban, már etimológiai szinten is szoros kapcsolatban van az anyaméhhel (rahamim), valamint azzal a nagylelkű, elkötelezett és hűséges jósággal (hesed), amely a rokoni és szülői kapcsolatokat jellemzi - írja többek között a Szentatya az alább olvasható levelében.

 <   1 ... 172 173 174 175 176 ... 234  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. augusztus 22. csütörtök

Menyhért és Mirjam

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.