Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Adoro te devote (imádlak áhítattal)

Nagycsütörtök az Eucharisztia és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepe, ezen a napon délelőtt a váci Székesegyházban Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatott be szentmisét. A szertartáson jelen volt Dr. Varga Lajos segédpüspök, az egyházmegye papsága, a Gödöllői Premontrei Szkóla, a Váci Székesegyházi Kórusiskola Fiúkórusa, több szerzetesrend képviselője, számos hívő, aki elkísérte papját az ünnepre.
Az alábbiakban Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök nyilatkozatát olvashatják a pásztói Mária szobrok könnyezéséről.
2018. március 27.
Hat évvel ezelőtt, még a „Misszió évében” indult el az a szép kezdeményezés, amely három falu híveit hívja közös keresztútra minden évben a virágvasárnapot megelőző szombaton. Sződ, Sződliget és Csörög katolikus hívei közül sokan válaszolnak évről évre a hívásra. Minden évben más-más község templomából indul a keresztút és a másik két falut is érintve ér véget egy szeretetvendégséggel.
Méltó emléket állítottak Szolnokon az évtizedeken át a város hitéletéért tevékenykedő lelkipásztornak. Himfy Ferenc atya emlékezetét ma is élénken őrzik a város lakói. Szombattól pedig Pogány Gábor Benő szobrászművész alkotása fogadja az Eötvös téren elhaladó járókelőket.
„Áldjuk Dávid Szent Fiát. Énekeljünk Hozsannát, Hozsanna Jézusnak. Hozsanna.”

A virágvasárnapi szertartás a váci Piarista templom előtti Szentháromság téren kezdődött, ahol Dr. Beer Miklós megyéspüspök megszentelte a hívek által hozott barkákat, majd a Nagyhétről - Jézus szenvedéséről és kereszthaláláról – elmélkedve, feltette azt a kérdést, hogy Húsvét előtti, vagy Húsvét utáni hittel gondolunk Jézus jeruzsálemi bevonulására és kínszenvedéseire.

 <   1 ... 173 174 175 176 177 ... 310  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. szeptember 18. péntek

Diána

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus bejárta a városokat és a falvakat, tanított és hirdette az Isten országát. Vele volt a tizenkettő és néhány asszony, akiket a gonosz lelkektől és a különféle betegségektől megszabadított:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.