Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

ITT, azaz: Imádság, Tanulás, Találkozás – így nevezik a magyarországi állandó diakónusok és házastársaik, valamint a diakonátus iránt érdeklődők részvételével évről-évre, Leányfalun megtartott találkozót. Idén október 9. és 11. között (hagyományosan csütörtök estétől szombat délig) tartott a diakónusok és feleségeik továbbképzése és lelkigyakorlata, amelyen részt vettek a Váci Egyházmegyében idén elindított diakónusképzés első hallgatói is.
A Magyar Kurír katolikus hírportál október 13-án indítja útjára első magyar nyelvű, okostelefonokra és táblagépekre applikálható alkalmazását. A Pápa-mobil elnevezésű applikáció segítséget nyújt Ferenc pápa megnyilatkozásainak gyors és praktikus elérésére – a Twitter-üzenetektől a szerdai katekéziseken át egészen a különböző alkalmakra írott üzenetekig –, illetve a Magyar Katolikus Egyház legfrissebb híreit is az érdeklődők elé tárja - tudatta Kuzmányi István, a Magyar Kurír igazgató- főszerkesztője. - Az alkalmazás elérhető androidos készülékeken, pár héten belül pedig iOS alatt is hozzáférhetővé válik.
Kedves Testvérek!
Napjainkban még rengeteg olyan ember él a Földön, aki nem ismeri Jézus Krisztust. Éppen ezért sürgető feladat marad az ad gentes („nemzetekhez” szóló) misszió, amelyben az Egyház minden tagjának hivatása részt vállalni, hiszen az Egyház természeténél fogva missziós: az Egyház „kifelé megnyílva” született meg.
Október 5-én, vasárnap délelőtt 10 órakor kezdődött a rendkívüli püspöki szinódust megnyitó ünnepi szentmise a Szent Péter-bazilikában. A latin nyelven bemutatott szentmisén az évközi 27. vasárnap olvasmányai hangzottak el különféle nyelveken. A Szentatya az Úr szőlőjéről, Izraelről, a választott népéről szóló ó- és újszövetségi allegóriákat fejtette ki rövid olasz nyelvű homíliájában, amelynek teljes szövegét a Vatikáni Rádió magyar nyelvű portálja közölte:
Október 2-án Vácott rendezték meg a NAKVI vidékfejlesztési fórumát, melyet Beer Miklós püspök nyitott meg – tájékoztatta a Magyar Kurírt Füzes Ádám a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet vezetője. Az országban először a Váci Egyházmegye indított vidékfejlesztési irodát, amely a plébániákat segíti bekapcsolódni a nemzeti és uniós fejlesztési, képzési programokba. Ezért is rendezte 2014. október 2-án Vácott, az Althmann Konferenciaközpontban a NAKVI (Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet) vidékfejlesztési fórumát.

 <   1 ... 174 175 176 177 178 ... 218  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. május 25. szombat

Orbán

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus így tanított az utolsó vacsorán: „Az az én parancsom, hogy szeressétek egymást, amint én szerettelek titeket! Nagyobb szeretete senkinek sincs annál, mint annak, aki életét adja barátaiért. Ti barátaim vagytok, ha...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.