Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után, augusztus 23-án, vasárnap visszaadta lelkét Teremtőjének Szekeres Mihály atya. Temetését Dányban tartották augusztus 31-én. Az Egyházmegye közleményét és utolsó szolgálati helye, Újhatvan online újságjának gyászjelentését közöljük:
Az augusztus 20-án a Szent István napi ünnepség 18 órakor kezdődik a Szt. István szobornál, ezért a szokásos 18 órai ünnepi szentmise a székesegyházban elmarad.
A szegények és hátrányos helyzetűek felkarolásáért és az oktatásügyben kifejtett tevékenysége elismeréseként, Szent István király és az államalapítás ünnepe alkalmából, Magyar Érdemrend Középkeresztje Polgári Tagozat kitüntetésben részesült dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke. A kitüntetést Áder János Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át megyés főpásztorunknak augusztus 19-én, szerdán, a Parlamentben. Alább hírösszefoglalónkat olvashatják.
Életének 89. évében, augusztus 17-én reggel Paskai László bíboros, nyugalmazott esztergom-budapesti érsek visszaadta lelkét Teremtőjének – tájékoztatta a Magyar Kurírt Kovács Zoltán, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye irodaigazgatója.

 <   1 ... 174 175 176 177 178 ... 230  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. július 22. hétfő

Magdolna

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Néhány írástudó és farizeus így szólt egyszer Jézushoz: „Mester, jelet szeretnénk tőled látni.” Jézus így válaszolt: „Ez a gonosz és hűtlen nemzedék jelet kíván, de nem kap más jelet, mint Jónás...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.