Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISEGYHÁZMEGYEI TVALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Columbéria nővér már nagyon öreg volt. Ki se igen tudott jönni a szobájából a függőfolyosóra, pedig szerette volna legalább messziről látni még az Örökimádás templomot, ahol hű szolgálattal töltött egy életet.
Január 17-18-án az egyházmegyei családreferensek szokásos, évindító országos találkozójára, Vácott került sor. Részt vett a találkozón Dr. Bíró László családreferens püspök, a Magyar Katolikus Családegyesü­let munkatársai, valamint 13 egyházmegyéből atyák és házaspárok.
A világon több mint egy évszázada; hazánkban néhány évtizede hagyomány, hogy január utolsó hetében ökumenikus imahéttel fejezzük ki a keresztények egységét Krisztus­ban. Vácott idén az evangélikus templomban, 19-én, vasárnap este 6 órakor kezdődő istentisztelettel vette kezdetét az imahét.
A Credo-ház január 14-ei meghívott vendégei Csáky Pál és Dunajszky Géza voltak, akik bemutatták legutóbb megjelent könyveiket.
Egyetlen uralkodóháznak nincs annyi szent tagja, mint az Árpád-háznak. Márpedig Európát a szentek "teremtették meg", és ebben hatalmas része volt a Kárpát-medencében született, vagy máshonnét ide származott szenteknek - emlékeztetett Dr. Pálos Frigyes őrkanonok, az Egyházmegyei Múzeum igazgatója csütörtökön a Credo-házban, ahol bemutatták Csáky Pál felvidéki magyar politikus, író Csend és lélek, valamint Dunajszky Géza Kínterhes évek című, nemrég megjelent könyvét.

 <   1 ... 174 175 176 177 178 ... 205  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. március 19. kedd

Bánk és József

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Dávid utódai közül Jákobtól született József, aki jegyese volt Máriának, Jézus Krisztus szülőanyjának. Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.