Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Elkészült a salgótarjáni főplébánia templomának felújítása, az épületben augusztus 20-án, vasárnap hálaadó szentmisét tartottak, a templomot Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök áldotta meg. A belvárosi templom tetőszerkezetét a Váci Egyházmegye és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, valamint a hívek adományaiból újították fel.

Forrás: MTI K.I./ Fotó: Komka Péter

Váci Egyházmegye
2017. augusztus 24.
2017. augusztus 19-én „Magyarország lovag védőszentjei” címmel időszaki kiállítás nyílt Maglódon, a Petőfi tér 2. alatt.
A kiállítást dr. Beer Miklós, váci megyéspüspök nyitotta meg.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia ismerve sok keresztény közösség helyzetét, júniusi ülésén úgy döntött, hogy az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdet. Akik szeretnének, még augusztus hónapban, egy erre a célra létrehozott bankszámlaszámon (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, CIB Bank 11100104—18181490—14000003) keresztül tudnak hozzájárulni a gyűjtéshez.
Az egyházmegyénk ifjúsági életének legdélebbi régiója az idén ünnepelte a 10. jubileumát. A Dél-Dunamenti Nagyboldogasszony Közösség ez alkalomból visszalátogatott az első táborának a színhelyére, Dunaharasztira. A pénteki nap Dr. Beer Miklós püspökatya, mutatott be szentmisét, velük együtt ünnepelve az évfordulót.
A Váci Egyházmegye és a HIFA – Hungária, Segítség Mindenkinek Egyesület megállapodást kötöttek 2017 augusztusában, melynek keretében Dr. Beer Miklós megyéspüspök anyagi támogatást nyújt.
A megállapodás értelmében a Váci Egyházmegye területén élő, 10 fő hátrányos helyzetű roma fiatalnak nyílik lehetősége képzés kapcsán elsajátítani a szalmabála építészet tudományát. A szalma és a vályog mindig elérhető, és erre a talaj és egyéb helyi adottságok ismeretét igénylő, természet-közeli munkára mindig és mindenhol szükség lesz, elsajátítják a házépítő szakma rájuk eső részét a képzésbe bekapcsolódók.

 <   1 ... 175 176 177 178 179 ... 267  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. január 27. hétfő

Angelika

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Egy alkalommal Jeruzsálemből írástudók jöttek (Kafarnaumba), és azt híresztelték Jézusról: „Belzebub szállta meg”, és: „A gonosz lelkek fejedelmének segítségével űzi ki az ördögöket.” Ám ő...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.