Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

2015. szeptember 18-án lett volna 100. esztendős a múlt századi magyar egyházi zene egyik – méltatlanul elfelejtett – kimagasló alakja: Tamás Gergely Alajos ferences zeneszerző, karnagy, zenepedagógus. 100. születésnapja, és a Kapisztrán Kórus fennállásának 70. évfordulója alkalmából az Országúti Ferences templomban 2015. október 25-én tartott hálaadó szentmise főcelebránsa Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr volt. A szentmisén a szerző Missa Populi II. c. műve hangzott el. A vámosmikolai templomban a gyermekek kórusa 2015. október 18-án, Tamás G. Alajosra emlékezve, gitárkísérettel énekelte el a szerző Szent Ferenc himnuszát.
A Váci Egyházmegyei Könyvtár 2015. október 26. és 30. között tartja éves nagy vásárát nyitvatartási időben. Pénteken 8-16 óráig.
Konferenciát rendeztek a váci püspöki palotában október 7-én a Váci Egyházmegyei Könyvtár alapításának 140. évfordulója és Róka János kanonok halálának 225. évfordulója alkalmából.
Idén a huszadik alkalommal rendezték meg, ITT – Imádság, Tanulás, Találkozás címmel, a magyarországi állandó diakónusok, házastársaik, a diakonátusra készülők és az iránt érdeklődők lelki és tanulmányi összejövetelét a leányfalui Szent Gellért Lelkigyakorlatos Házban, október 8–10-én. Az idei tanulmányi napokon rekordszámú, több mint kilencven diakónus, növendék, érdeklődő és házastárs gyűlt össze.
Október 5-én, hétfőn a Szentatya beszédével vette kezdetét az előző nap szentmisével megnyitott püspöki szinódus 14. rendes közgyűlésének ülésszaka. Alább a pápa megnyitó beszédét olvashatják, amelyet a Vatikáni Sajtóközpont tett közzé.

 <   1 ... 176 177 178 179 180 ... 234  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. augusztus 22. csütörtök

Menyhért és Mirjam

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.