Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

A helytörténeti szemponton túl kulturális, oktatási, idegenforgalmi vonatkozásban is kiemelkedő jelentőségű esemény helyszíne volt augusztus 25-én délelőtt Vácott a volt ferences rendház, ahol Marton Zsolt váci megyéspüspök megáldotta a megújult épületegyüttest.
A bátonyterenyei Maconka városrészben a XIII. századi Szent István király római katolikus templom búcsúját tartották augusztus 20-án. A búcsú része volt a város vezetése és a Maconkai Aranyalma Hagyományőrző Egyesület immár 12. alkalommal megrendezett államalapítási megemlékezésnek. A program elején az ünnepi szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök mutatta be, aki a szertartás keretében az új kenyeret is megszentelte.
2020. augusztus 24.
Az alábbiakban a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészség munkatársainak tapasztalatait olvashatják a járványhelyzet alatt szervezett online konferenciákról.
A Váci Egyházmegye székesegyházát a Mennybe felvett Boldogságos Szűz Mária és Szent Mihály arkangyal tiszteletére 248 éve szentelte fel Migazzi Kristóf bíboros. Erre az alkalomra emlékezve mutatott be hálaadó szentmisét Marton Zsolt váci megyéspüspök augusztus 18-án Görbe József plébános és Paszternák Tamás püspöki titkár koncelebrálásával. A szentmisén Dr. Varga Lajos váci segédpüspök is részt vett. Az ünnepi szentmisét a megyéspüspök az egyházmegye összes közösségért ajánlotta fel.
Marton Zsolt váci megyéspüspök mondta a búcsúi misét a jászkarajenői Nagyboldogasszony-templomban augusztus 16-án, a legnagyobb Mária-ünnep, Mária mennybevétele másnapján. Nagy Imre állandó diakónus, plébániaszervező éppen egy éve lépett itt hivatalba. Gondosságát dicséri, hogy felújíttatta azt az orgonát is, amelyet a misén áldott meg a püspök.

 <   1 ... 188 189 190 191 192 ... 492  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 19. péntek

Emma

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Kafarnaumban Jézus az élet kenyerének mondta önmagát, vita támadt a zsidók között: „Hogyan adhatja ez testét eledelül nekünk?” – kérdezték. Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom nektek: Ha nem...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
  • 2024.03.07.
    HÚSVÉTI KIÁLLÍTÁS A VÁCI EGYHÁZMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNYBEN
  • 2024.04.20.
    JUBILEUMI KONFERENCIA – A VÁCI EGYHÁZMEGYE KÓRHÁZLELKÉSZI ÉS LELKIGONDOZÓI SZOLGÁLATÁNAK 20 ÉVES ÉVFORDULÓJÁRA
  • 2024.04.21.
    A TONEHEIM NORVÉG KÓRUS IDEI KONCERTJE
  • 2024.04.21.
    FERENC PÁPA ÜZENETE A HIVATÁSOK 61. VILÁGNAPJÁRA
  • 2024.04.25.
    NE FÉLJ, NEM ÍTÉLLEK EL - MAGZATVESZTŐK LELKIGYAKORLATA
  • Összes program »
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.