Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSAKOLITUSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Dr. Beer Miklós püspökkel ünnepelték a váciak és a Duna televízió közvetítésén keresztül az érdeklődők, Krisztus feltámadását. A keresztény emberek a keresztségben új életre kelve hiszik és remélik, hogy Krisztussal egyesülve elnyerik a feltámadás és az örök élet ajándékát.
A húsvéti vigília liturgiája a váci Székesegyház főbejárata előtt kezdődött, amelynek során Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök megszentelte a tűzet - az új tűz az ószövetséget követő újszövetséget jelképezi, amely Krisztusban következett be -, majd elindult a fénnyel és szétosztotta Krisztus világosságát a híveknek, akik a Húsvéti gyertyáról gyújtották meg saját gyertyáikat, így töltötte be Krisztus világossága a sötét templomot. Ez a fény az Evangélium örömhírének a világban való terjedését, a feltámadást és a megváltást jelképezi.
„Ő szeretett engem és feláldozta magát értem.”

Nagypéntek Jézus elítélésének, megkínzásának, halálának és temetésének napja, ilyenkor a templomokban igeliturgia van, mert ezen a napon emlékezünk arra, hogy maga az örök Főpap mutatta be véres áldozatát a kereszten. A szertartás csendes bevonulással kezdődött, majd a díszeitől megfosztott oltár előtt a püspök és a két diakónus arcra borultak.
„Krisztus saját testét adja értünk, vére pedig megszabadít a bűntől, az örök haláltól.”

Az Utolsó vacsora emlékére mutatott be 2019. április 18.-án szentmisét Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök. A szentmise eleje az utolsó vacsora örömének hangulatát idézte: szólt az orgona, a hívek a Mercedes mise Glória tételét csengőkkel és harangokkal énekelték. Aztán elnémultak a harangok, a csengők és az orgona is.
„Krisztus bennünk és általunk akarja az Ő szeretetét továbbadni.”

Az Eucharisztia és a papság (egyházi rend) alapításának ünnepét Nagycsütörtökön tartja a Katolikus Egyház, az idei évben is, a hagyományoknak megfelelően, április 18-án délelőtt az egyházmegye papjaiból álló menet indult a Püspöki Palotából a Székesegyházba. A szentmisét Dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be Dr. Varga Lajos segédpüspökkel és az Egyházmegye papjaival.

 <    1 2 3 4 ... 212  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. április 25. csütörtök

Márk

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben az Emmauszból visszatért tanítványok beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel Jézust a kenyértöréskor. Míg ezekről beszélgettek, egyszer csak megjelent köztük (Jézus), és...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.