Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Cursillo a sátoraljaújhelyi börtönben Európában egyedülálló módon, fogvatartottaknak tartottak Cursillo-t a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben. Az egyház és a civil szervezetek által megvalósított valamennyi program célja a reintegráció elősegítése, a visszaesések számának csökkentése.
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia december 2. és 3. között megtartotta téli rendes ülését. Döntés született többek között a cigánypasztoráció országos összehangolásáról, a következő Katolikus Társadalmi Napok helyszínéről, valamint arról, hogy pályázati információs központ jön létre. Szó esett a Megszentelt Élet Évének kezdetéről, valamint a Zsolozsma első kötetének megjelenéséről. Bejelentették Snell György, az Esztergom–Budapesti Egyházmegye új segédpüspöke szentelésének időpontját.
Rómában november 30-án a délelőtt tíz órakor tartott szentmisén nyitották meg hivatalosan a megszentelt élet évét a Szent Péter-bazilikában - jelenti a Magyar Kurír. Mivel Ferenc pápa törökországi látogatása miatt nem lehetett jelen, a szentmise főcelebránsa João Braz de Aviz bíboros volt. Alább közöljük a Szentatya üzenetét, amelyet a szentmisén olvastak föl.
A Krisztusfüzér (más nevén Élet gyöngyei) elmélkedő imafüzér a legfontosabban tud az emberek segítségére lenni: az Úr Jézussal való kapcsolatunkban.
A 2015-ös év rendkívüli jelentőségű a női és férfi szerzetesrendek számára: Ferenc pápa meghirdette a Megszentelt Élet Évét, amelyet 2014. november 30-án nyit meg a pápa Rómában. Az esztendő, amelyet Magyarországon a Szerzetesek Évének is neveznek, 2016. február 2-án zárul – tudatta közleményben a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Sajtótitkársága.

 <   1 ... 219 220 221 222 223 ... 266  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2020. január 26. vasárnap

Paula és Vanda

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Amikor Jézus meghallotta, hogy (Keresztelő) Jánost fogságba vetették, visszatért Galileába. Elhagyta Názáretet, és a tengerparti Kafarnaumban telepedett le, Zabulon és Neftali vidékén, hogy beteljesedjék, amit Izajás próféta...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.