Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRTURIZMUSHITOKTATÁSIMA-KATEKÉZIS 2023-2026AKOLITUSOKFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZSZINÓDUSTEMETŐÜZEMELTETŐ KFTMotiVÁCió Képzési KözpontMATER SALVATORISÁLLÁSHIRDETÉS
AJÁNLÓ
MISERENDEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Marton Zsolt váci megyéspüspök szentmiseáldozatot mutatott be február 26-án, hamvazószerdán a váci székesegyházban és megnyitotta a bűnbánat negyven napos időszakát. A szentmise elején a főpásztor emlékeztetett az adventben megkezdett szent utazásra, amely az egyházi év egészét szimbolizálja, s itt a nagyböjt kezdetén elindulunk a főpályaudvar felé, amely krisztushitünk legnagyobb ünnepét a Húsvétot jelképezi.
2020. február 8–12 között a Fokoláre Mozgalom (Mária Műve) 145 püspök barátja, köztük hat bíboros vett részt azon a találkozón, amelynek mottója: „Karizma az egyház és az emberiség szolgálatában Chiara Lubich születésének centenáriumán”. A konferenciának és lelkigyakorlatnak is nevezhető programsorozat Trentóban, Chiara Lubich szülővárosában és a Firenze közelében található Loppianoban, a Nemzetközi Fokoláre Központban zajlott.
A húsvétra felkészítő negyvennapos böjt hamvazószerdán veszi kezdetét, amely idén február 26-ára esik. A keresztények ebben a bűnbánati időszakban Jézus Krisztus feltámadásának, a húsvétnak a megünneplésére készülnek, a hitben való elmélyülés, a kiengesztelődés és a lemondás segítségével.
A Szentatya évről évre üzenetet intéz a katolikus hívekhez a nagyböjt kezdetén. 2020-ban nagyböjti üzenetének témája: „Krisztus nevében kérünk: engesztelődjetek ki az Istennel!” (2Kor 5,20).
A Hetényi Kórház Lelkigondozói Szolgálatának munkatársai 2020. február 21-én harmadik alkalommal rendezték meg az önkéntes beteglátogató jelölteknek szóló képzési napot a Hetényi Kórház kápolnájába. A lelkigondozók beszámolóját olvashatják.

 <   1 ... 220 221 222 223 224 ... 493  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2024. április 23. kedd

Béla

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben a templomszentelés ünnepét ülték Jeruzsálemben. Tél volt. Jézus éppen a templomban járt, Salamon oszlopcsarnokában. A zsidók körülvették őt, és megkérdezték: „Meddig tartasz még...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZERKATADMIN

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.