Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Pünkösdhétfőn a Hont-Tsitári Kápolnánál az érsekvadkerti esperesi kerület papsága és hívei köszöntötték dr. Beer Miklós megyéspüspököt, püspökségének 10. évfordulóján.
2013. május 24.
Szügyben, Balassagyarmattól 5 km-re háromszintes plébánián, 17 fő részére táborozási lehetőség van.
Az épület a templomudvaron van, ami sátorozásra is alkalmas. A plébánia jól felszerelt konyhával és vizesblokkal rendelkezik, a községben pedig étkezési lehetőség is található.
A Palóc Fővárosban, Balassagyarmaton számtalan látnivaló mellett a város határában fürdő-tó és kirándulási lehetőségek adódnak.
Csesztve: Madách Múzeum, Szécsény: Ferences templom és kolostor, Hollókő, Drégely vára, Bánki tó, Ipolybalog: Szent Korona másolata, Ipolytarnóc: Őspark stb.
Jelentkezés: Rk. Plébánia, 2660 Balassagyarmat Rákóczi u.22.
Interjú Varga Lászlóval, a váci székesegyház karnagyával

Szinte minden egyházi főünnepen, jelentős szerepet vállal a püspöki szentmisék liturgiájában a Váci Székesegyház Szent Cecília Kórusa. Idén azonban a pünkösdi ünnepi készület közben a kórus egy „saját” ünnepet is tartott: május 17-én, pénteken hét felnőtt énekes kapta meg az ismert kék énekkari ruhát, nyolc nagyobb gyermek pedig a fehér kórusruhát Dr. Beer Miklós megyéspüspöktől, az Országos Magyar Cecília Egyesület elnökétől. Idén először pedig, a Karolina Iskola ebben a tanévben elsős egyházzene-tagozatos kórusosztályának harmincegy kis énekese is „beöltözött”.
Az 1938-ban Budapesten megrendezett Eucharisztikus Világkongresszus 75. évfordulóján, egyházmegyei eucharisztikus kongresszust tartottak Vácott, az egyházmegye és a Stella Maris Alapítvány rendezésében, május 10-én és 11-én. A székesegyházat mindkét napon teljesen megtöltötték az egyházmegyéből és az ország különböző részeiből, papjaikkal együtt érkezett zarándokok, akik a Cancelláriumban imádásra kitett Oltáriszentség előtt ülve hallgatták az előadókat és a tanúságtevőket. A jelenlévő papok folyamatosan gyóntattak; pénteken egész éjszaka nyitva volt a templom az imádók előtt; éjfélkor Dr. Varga Lajos segédpüspök mutatott be szentmisét a zarándokoknak. Alább, a teljesség igénye nélkül, a konferenciabeszédekből idézünk föl pár gondolatot.
Vasárnap, május 5-én nyitották meg a Váci Egyházmegyei Múzeum idei évadját, neves vendégek, közöttük Mádl Dalma asszony és dr. Keserü Katalin művészettörténész jelenlétében. Ez alkalomból dr. Beer Miklós megyéspüspök mutatta be az az elmúlt év témájából született könyvet: „A 120 éve született Mindszenty József bíboros hercegprímás éa a Váci Egyházmegye kapcsolata – Mindszenty József tanítása és példája a Hit Éve tükrében" címmel.
A múzeum október 31-ig tart nyitva, szerdán, csütörtökön és pénteken 14-től 18 óráig; szombat és vasárnap 10-től 18 óráig. Telefon a nyitva tartás idején: (27) 319-494

 <   1 ... 220 221 222 223 224 ... 234  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. augusztus 22. csütörtök

Menyhért és Mirjam

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Abban az időben Jézus ismét példabeszédekben szólt a főpapokhoz és a nép véneihez: A mennyek országa olyan, mint amikor egy király menyegzőt rendezett a fiának. Elküldte szolgáit, hogy szóljanak a meghívottaknak, jöjjenek...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.