Váci egyházmegye
mainImage
FŐOLDALHÍREINKPROGRAMOKNÉV- ÉS CÍMTÁRHITOKTATÁSFOTÓTÁRVIDEÓTÁR
SZAKPASZTORÁCIÓK
SZAMARITÁNUS SZOLGÁLATEGYHÁZMEGYEI KARITÁSZKÖNYVTÁRLEVÉLTÁREGYHÁZMEGYEI MÚZEUMEKIFKAFARNAUM HÁZVIDÉKFEJLESZTÉSI IRODAMATER SALVATORISAKOLITUSALTHANN HÁZ
AJÁNLÓ
TEMPLOMOK MISERENDJEEGYHÁZMEGYÉNKRŐLALAPÍTVÁNYAINKDOKUMENTUMTÁRKÖZBESZERZÉSEKGYERMEKVÉDELEMADATVÉDELEMTÉRKÉPKAPCSOLAT

» HÍREINK »

Szentmisét celebrált vasárnap Dr. Beer Miklós megyéspüspök a "málenkíj robot"-ra elhurcoltak emlékére tartott ünnepi megemlékezésen, a kismarosi római katolikus templomban.
Vasárnap, az Úrangyala elimádkozása után Ferenc pápa bejelentette: február 22-én, Szent Péter apostol székfoglalásának ünnepén konzisztóriumot tart, melynek során 16 új bíborost kreál. A testület új tagjai a világ 12 nemzetéhez tartoznak, így képviselik a római egyház és a világ minden részén jelen lévő helyi egyházak közötti szoros egyházi kapcsolatot. A pápa, érdemeik elismeréséül, ugyancsak bíborossá nevez ki három nyugalmazott érseket.
Vízkereszt ünnepét, amelyet eddig január 2. és 8. közti vasárnap tartottunk Magyarországon, az idei évtől január 6-án ünnepeljük. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ezen a napon a hívek számára kötelező a szentmisén való részvétel.
Az év első általános kihallgatásán, január 8-án, szerdán délelőtt a Szent Péter téren Ferenc pápa bejelentette, hogy a szentségekről kezd új katekézis-ciklust.
2013. december 25.
Hideg volt az a tél nagyon. Vékony, csikorgó hó fedte a földet, s az ég metsző azúrja szürkület nélkül mélyült csillagokkal szikrázó, éji zafírrá a világ halotti leplén, amely alatt dermedten húzták össze magukat a kisváros girbegurba utcácskái.

 <   1 ... 222 223 224 225 226 ... 251  > 

Akadálymentes változat
MAI NÉVNAP

2019. november 14. csütörtök

Aliz

OLVASMÁNY / ZSOLOZSMANAPI EVANGÉLIUM

Jézus egyszer útban Jeruzsálem felé áthaladt Szamaria és Galilea határvidékén. Amikor betért az egyik faluba, tíz leprás férfi jött vele szembe. Még messze voltak, amikor megálltak, és hangosan így kiáltottak:...

tovább »

LEGKÖZELEBBI 5 ESEMÉNY
ESEMÉNYTÁR
NEXONWEB BELÉPÉSHÍRBEKÜLDÉSLEVELEZŐRENDSZER

A honlap megtekintéséhez ajánlott böngésző: Chrome vagy Firefox legújabb verziója - RSS hír csatornánk

Az oldalon található anyagok módosítás nélkül a vaciegyhazmegye.hu forrásmegjelöléssel felhasználhatók. Adatkezelési tájékoztató

Tájékoztatjuk, hogy a felhasználói élmény javítása, a böngészőprogramjának biztonságos használata, valamint a weboldal forgalmának elemzése érdekében sütiket alkalmazunk.
Kérjük, adja ehhez hozzájárulását az Elfogadom gombra kattintva! Adatkezelési tájékoztató

Váltás mobil nézetre

Webfejlesztés: DunaWeb Kft.